Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bio je među boljima

Clippersi svladali Chicago, Ivica Zubac odigrao odličnu utakmicu

Zubac je odigrao 24:55 minute i do ovog učinka stigao je uz šut iz igre 7/9, a tomu je pridodao devet skokova, dvije asistencije i jednu blokadu.

Ivica Zubac (Foto: Afp)

Los Angeles Clippersi su sinoć kod kuće sa 112-102 svladali Chicago Bullse, a hrvatski košarkaški reprezentativac Ivica Zubac je pobjedi svoje momčadi pridonio s 16 koševa.

Zubac je odigrao 24:55 minute i do ovog učinka stigao je uz šut iz igre 7/9, a tomu je pridodao devet skokova, dvije asistencije i jednu blokadu.

Paul George zabio je 22 poena, a James Harden dodao je triple-double s 14 poena, 11 skokova i 10 asistencija za Clipperse. Kawhi Leonard zabio je 19 koševa uz devet skokova, a Norman Powell dodao je 18 koševa dok su Clippersi serijom 19-4 u trećoj četvrtini nadoknadili zaostatak od 10 koševa i pobijedili po četvrti put u zadnjih pet utakmica.

Bullse je predvodio DeMar DeRozan s 24 koša i 10 asistencija, a Nikola Vučević dodao je 22 poena uz 11 skokova.

Sinoć su na teren istrčali i Dario Šarić i Luka Šamanić, ali su njihove momčadi Golden State Warriorsi i Utah Jazz upisali poraze.

Zadnja momčad Zapada San Antonio Spursi svladali su u San Franciscu Golden State Warriorse Darija Šarića u San Franciscu sa 126-113.

Keldon Johnson zabio je 22 koša i uhvatio 11 skokova, a Jeremy Sochan i Malaki Branham dodali su po 20 koševa za San Antonio Spurse.

Spursi su preuzeli vodstvo sredinom prve četvrtine i održavali ga cijelu utakmicu, vodeći s 19 koševa na poluvremenu i sa 17 nakon tri četvrtine da bi na početku drugog poluvremena izdržali niz Golden Statea. San Antonio je prekinuo niz od dva poraza, ali je s omjerom 14-50 i dalje na dnu poretka Zapadne konferencije. Golden State je (33-30) 10. momčad Zapada

Kod Warriorsa najbolji je bio Klay Thompson koji je ubacio 27 koševa, Jonathan Kuminga je dodao 26, a Šarić je odigrao 3:13 minuta i zabio dva koša (šut iz igre 1/2, trice 0/1). Warriorsi su izgubili drugu uzastopnu i treću od posljednje četiri utakmice.

Denver Nuggetsi su kod kuće sa 142-121 nadigrali Utah Jazz Luke Šamanića, a do pobjede ih je predvodio Jamal Murray s 37 koševa. Nikola Jokić je dodao 26 ubačaja za Denver, a Michael Porter Jr. 19.

Nuggetsi su pobijedili u osam od devet utakmica nakon All-Star pauze i izjednačili se s Minnesota Timberwolvesima na drugom mjestu Zapadne konferencije, s pola utakmice iza Oklahoma City Thundera. Utah zauzima 12. poziciju u Zapadnoj konferenciji s omjerom pobjeda i poraza 28-36.

Keyonte George je predvodio Utah s 29 poena, Jordan Clarkson ubacio je 22 poena, a John Collins je imao 19 poena. Šamanić je u 14:30 minuta na terenu ubacio sedam koševa (šut iz igre 2/6, trice 0/3) uz pet skokova, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider