Košarka
SPORTOVI
Košarka
Toronto ih torpedirao

Bez Bogdanovića i još sedmorice igrača nije išlo: Utah se raspala u drugom poluvremenu

U takvom šarenom sastavu Utah je odlično odradio prvu četvrtinu (40-25), ali je Toronto još bolji bio u drugom poluvremenu kojeg je dobio sa čak 73-46 te je na kraju pobijedio s uvjerljivih +14 koševa razlike.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utah Jazz upisao je jedanaesti poraz ove sezone. Bitno oslabljene 'džezere' kao domaćin je pobijedio Toronto 122-108 što je kanadskoj momčadi bila peta pobjeda u nizu.

Gosti su igrali bez brojnih glavnih igrača koji su ili ozlijeđeni ili u COVID-19 protokolu (Mitchell, Gobert, Conley, Clarkson, Ingles, Gay, O'Neale), a u momčadi nije bilo ni hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića koji nije igrao zbog lakše ozljede prsta lijeve ruke. Podsjetimo kako je u utakmici ranije, s načetim prstom, Bogdanović protiv Denvera odigrao najbolju utakmicu sezone koju je začinio s 36 poena.

U takvom šarenom sastavu Utah je odlično odradio prvu četvrtinu (40-25), ali je Toronto još bolji bio u drugom poluvremenu kojeg je dobio sa čak 73-46 te je na kraju pobijedio s uvjerljivih +14 koševa razlike.

Prvo ime susreta bio je Fred VanVleet koji je upisao prvi 'triple-double' u karijeri s 37 poena te po 10 skokova i asistencija. Anunoby je dodao 22 poena, a Siakam 17 uz po pet skokova i asistencija. Kod Utah Jazza Paschall je ubacio 29, a Huhges 26 koševa uz osam skokova.

Chicago slavio deveti put zaredom

Već devetu pobjedu u nizu upisali su igrači Chicaga koji su ovaj put na domaćem parketu nadjačali Washington 130-122. Najviše poena ubacio je Zach LaVine (27 koševa), ali je ukupno gledano najbolji bio Nikola Vučević sa 16 poena, 14 skokova, sedam asistencija i četiri ukradene lopte.

Uspješan niz rezultata nastavio je i Dallas iako je igrao bez lakše ozlijeđenog Luke Dončića (gležanj). U gostima, u teksaškom obračunu, Dallas je svladao Houston 130-106, a unatoč velikom broju poena nitko kod Dallasa nije ubacio 20 ili više poena. Izdvojimo Tima Hardawayja Jr. (19 poena i sedam asistencija), Jalena Brunsona (15 koševa, 10 asista i četiri skoka) te Josha Greena (17 poena i pet skokova). Dallas je upisao petu pobjedu u nizu.

Milwaukeeju derbi Istoka

S pobjedama nastavljaju i Los Angeles Lakersi. Svladali su Atlantu na svom parketu 134-118. Igrač utakmice bio je LeBron James s 32 poena, devet asistencija i osam skokova. Za milimetar je 'triple-double' propustio Russell Westbrook i to zbog poena (devet). Imao je još 13 asistencija i 11 skokova, dok je Malik Monk ubacio 29 poena.

Na drugoj strani Trae Young je zabio 25 koševa uz 14 asistencija i devet skokova, ali je i imao devet izgubljenih lopti uz mizernih 1-7 za tri poena.

U derbiju Istoka Milwaukee je bio uvjerljiv kod Brooklyna gdje je slavio 121-109. Na startu zadnje četvrtine Bucksi su imali i 18 poena razlike.

Giannis Antetokounmpo je bio nezaustavljiv za domaćina. Ubacio je 31 poen uz devet asistencija i sedam skokova te šut 11-17. I ostali gostujući igrači su bili odlični pa je tako Bobby Portis ubacio 25 koševa uz 12 skokova, a Khris Middleton 20 poena uz šest skokova i pet dodavanja.

Na pravoj razini kod Brooklyna je bio tek Kevin Durant s 29 poena, sedam asistencija i devet skokova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider