Košarka
SPORTOVI
Košarka
katastrofa lakersa i balla

Westbrook je hodajući triple-double: Debi Thunderove 'velike trojke'

Nekoliko debitanata bilo je noćas na parketima NBA lige, a najgore je prošao najrazvikaniji - Lonzo Ball.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novonastala 'velika trojka' u Oklahomi debitirala je noćas u NBA ligi. Thunder je s Russellom Westbrookom, Carmelom Anthonyjem i Paulom Georgeom pregazio New York Knickse sa 105:84.

Westbrook je nastavio tamo gdje je stao lani - triple-doubleom! Upisao je 21 poen, 10 skokova i čak 16 asistencija. To mu je 80. triple-double u karijeri i prvi u ovoj sezoni. Najbolji strijelac Thundera bio je George s 28 koševa, a Melo je svojoj dojučerašnjoj momčadi ubacio 22 poena.

Kod Knicksa najbolji je bio Kristaps Porzingis s 31 poenom i 12 skokova, a koliko je loš New York, govori podatak da nijedan drugi igrač nije ubacio više od 10 koševa.

Loši su u Chicago Bullsi koji su sa 117:100 poraženi u gostima kod Toronto Raptorsa. S 23 poena i 15 skokova Jonas Valančiunas predvodio je domaći sastav do pobjede protiv Bullsa za koje je debitirao Finac Lauri Markkanen.

Zvijezda ovogodišnjeg Eurobasketa brzo se snašla u NBA ligi, te je za 33 minute upisala 17 poena i osam skokova. Robin Lopez bio je najefikasniji s 18 koševa.

Težak poraz upisali su i Los Angeles Lakersi, od kojih su u gradskom derbiju bili bolji Clippersi. Bilo je 108:92 za momčad koju su do pobjede predvodili Blake Griffin (29 poena, 12 skokova) i DeAndre Jordan (14 koševa, 24 skoka). Konačni rezultat ne opisuje cijelu sliku susreta, jer su Clippersi u jednom trenutku imali i 30 poena viška!

Lonzo Ball upisao je katastrofalan debi za Lakerse. Ubacio je tri poena (1-6 šut iz igre) te je upisao devet skokova i četiri asistencije. Kod Clippersa je Miloš Teodosić imao šest poena i isto toliko asistencija uz slab šut 2-9.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider