Košarka
SPORTOVI
Košarka
znaju manje nego prije

NBA se oglasio o nastavku sezone: Priznaju da nemaju pojma što napraviti

NBA je bio prva sjevernoamerička profesionalna liga koja je prekinula sezonu zbog pandemije COVID-19.

NBA (Foto: AFP) (Foto: Afp)

NBA povjerenik Adam Silver tvrdi kako neće biti odluke o nastavku sezone do svibnja. Silver je na Twitteru NBA-a kazao da bi "u savršenom svijetu" liga završila sezonu u nekom obliku i krenula u doigravanje, ali da je još uvijek prerano raditi bilo kakve projekcije.

NBA je bila prva sjevernoamerička profesionalna liga koja je prekinula sezonu zbog pandemije koronavirusa, od kojeg je diljem svijeta zaraženo 1,28 milijuna ljudi, a više od 70,000 ih je umrlo.

"Prošli sam tjedan rekao kolegama da moramo prihvatiti da najmanje do travnja nećemo moći donijeti nikakvu odluku", rekao je Silver. "I ne mislim da to nužno znači da ćemo 1. svibnja moći donijeti neku odluku", dodao je.

gol expired I ona se odazvala popularnom izazovu: Teško je bilo ostati koncentriran na brojenje divider

Sredinom ožujka, kada je do kraja regularnog dijela sezone od 82 utakmice ostalo još pet tjedana, NBA je prekinuo sezonu do daljnjega nakon što su igrači Utah Jazza Rudy Gobert i Donovan Mitchell bili pozitivni na koronavirus. Od tada je više igrača bilo pozitivno na koronavirus, a među njima i Kevin Durant. U međuvremenu su se svi oporavili.

Doigravanje u NBA-u trebalo je početi 18. travnja i završiti u lipnju, i dok Silver tvrdi da liga radi na različitim scenarijima za okončanje sezone, još uvijek ima dosta nepoznanica.

"Kada smo suspendirali sezonu, rekli smo da je to pauza, govorilo se o 30 dana jer nismo imali širu sliku o tome da će naša zemlja biti u karanteni za nekoliko tjedana", kazao je Silver.

"A danas znam manje nego što sam znao onda."

Kako je rekao, liga sada osluškuje i razgovara s igračima i momčadima o svim mogućim scenarijima za nastavak sezone, među kojima su i igranje u dvoranama bez gledatelja ili čak igranje svih utakmica u jednom gradu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider