Košarka
SPORTOVI
Košarka
Giannis ima rekord sezone

Šarić ponovno na vrhu Zapadne konferencije: Derbi večeri pripao Bucksima

Promjene na vrhu Zapadne i Istočne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Phoenix Sunsa vratili su se na vrh Zapadne konferencije i čitave NBA lige 123:120 pobjedom na gotovanju kod Oklahoma City Thundera.

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić u uspjehu svog sastava sudjelovao je s osam koševa, pet skokova, tri asistencije i jednom blokadom za 14 minuta provedenih u igri.

Teško ostvarena pobjeda Sunsa

Sunsi su imali utakmicu u Oklahoma Cityju pod kontrolom, tri i pol minute prije kraja vodili su sa 119:103, no potom su dopustili domaćima veliku seriju kojom su se primaknuli na 121:117 uz napad.

Tada je Luguentz Dort pokušao iznuditi prekršaj Devina Bookera na šutu za tricu, no suci su nakon pregleda snimke presudili u korist gostiju koji su tako ipak uspjeli sačuvati pobjedu.

Najučinkovitiji u sastavu Sunsa bio je Booker sa 32 ubačaja, dok je Chris Paul protiv momčadi za koju je igrao prošle sezone upisao 18 poena i 11 skokova.

Kod Thundera su najefikasniji bili Darius Bazley sa 19 i Theo Maledon sa 18 pogodaka.

Promjena na vrhu Istočne konferencije

Do promjene je došlo i na vrhu Istočne konferencije. Philadelphia 76-ersi su sa 113:11 na gostovanju kod San Antonio Spursa, iskoristili poraz Brooklyn Netsa koje su svladali Milwaukee Bucksi sa 117:114.

Sixersi su vodili gotovo čitavim tijekom susreta u San Antoniju, krajem treće četvrtine i sa 15 razlike, ali uporni Spursi su uspjeli izboriti produžetak.

No, u dodatnih pet minuta pobjedu gostima osigurao je Ben Simmons pospremivši odbijanac nakon promašaja Joela Embiida kroz obruč u posljednjoj sekundi.

gol expired Luda bitka za 1. HNL: Posjetili smo kultni zagrebački klub: ''Rođo bi bio ponosan'' divider

Embiid je bio najbolji igrač Sixersa sa 34 koša i 12 skokova, ali je promašio  dva važna šuta, za pobjedu s istekom vremena i za pobjedu na kraju produžetka. No, tada ga je ispravio Simmons koji je dvoboj okončao sa samo pet poena, pet asistencija i šest skokova.

Kod Spursa, za koje je Luka Šamanić igrao 15:33 minuta i ubacio šest koševa uz četiri skoka, najučinkovitiji je bio Lonnie Walker sa 23 ubačaja.

Sjajan dvoboj dvije NBA zvijezde

U Milwaukeeu su sjajne utakmice odigrale ponajveće zvijezde današnice, Giannis Antetokounmpo u domaćem, odnosno Kevin Durant u gostujućem sastavu.

Na kraju je više razloga za zadovoljstvo imao Grk u dresu Bucksa koji je predvodio svoju momčad sa čak 49 koševa, što mu je rekord sezone. Dok je Durant za goste ubacio 42 poena uz 10 skokova, ali je i promašio tricu za produžetak s istekom vremena.

Odličan je kod Bucksa bio i Khris Middleton sa 26 pogodaka i 11 skokova, dok je Kyrie Irving za Netse ubacio 20.

Nisu pomogli ni James ni Davis

Aktualni prvaci Los Angeles Lakersi izgubili su i treću utakmicu zaredom, ovoga puta na svom parketu od prvaka iz 2019., Toronto Raptorsa sa 114:121.

Gosti su u posljednjoj dionici igre imali i 21 pogodak prednosti, a domaći su do kraja susreta mogli samo ublažiti poraz. Briljirali su u sastavu Raptorsa Pascal Siakam sa 39 pogodaka i 13 skokova te Kyle Lowry sa 37 ubačaja i 11 asistencija.

Kod Lakersa, koji su izgubili i treću utakmicu zaredom usprkos povratcima na teren LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa, najefikasniji bio Kyle Kuzma sa 24 koša. James je ubacio 19, a Davis 12 koševa.

Ovim porazom Lakersi su pali na šesto mjesto Zapada pa ih do kraja ligaškog dijela očekuje velika borba za izravni ulazak u doigravanje.

Miami bi mogao dohvatiti doigravanje

Prošlogodišnji finalisti Miami Heat uvelike su povećali svoje izglede za nastupom u ovogodišnjem doigravanju 121:111 gostujućom pobjedom protiv izravnih konkurenata Charlotte Hornetsa.

U ujednačenoj momčadi Heata istaknuo se Bam Adebayo sa 20 koševa i 10 skokova, dok je P.J. Washington sa 21 ubačajem bio prvi strijelac Hornetsa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider