Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzbudljiva završnica

Luda bitka za 1. HNL: Posjetili smo kultni zagrebački klub: ''Rođo bi bio ponosan''

Borba do zadnjeg kola za HNL.

Ponovno je sunčano u zagrebačkom Sigetu! Jer kultni Hrvatski dragovoljac ozbiljno korača prema plasmanu u Prvu HNL. U elitnom razredu domaćeg nogometa nije ih bilo od 2014. U klub je ušao svjež kapital, dugovi su sanirani, a klub velike tradicije sada se bori za naslov u Drugoj ligi.

''Napokon se priča i u Sigetu o Prvoj HNL, ljudi pričaju, to mi je drago čuti. Meni je kao treneru prvenstveno bio cilj da Dragovoljac igra dobar nogomet. Govori se o utakmicama Dragovoljca, gdje se igra pravi nogomet, uzbudljiv, ono čemu svi težimo, biti prepoznatljivi'', kaže Miroslav Kuljanac, trener Hrvatskog dragovoljca.

gol expired Prije mjesec dana igrao za Šibenik, a sada je uhićen zbog pokušaja ubojstva policajca divider

Kuljanac je prvu momčad preuzeo prošle sezone zajedno sa sada već bivšim trenerom Borisom Perkovićem. Klub se spasio od ispadanja u treću ligu, a ove sezone bore se za vrh. Nakon jučerašnjeg poraza od Sesveta trenutačno su drugi, s bodom i utakmicom manje od Bijelog Brda. U konkurenciji za vrh su i Rudeš, Opatija, Croatia Zmijavci te Kustošija.

"Jaka je konkurencija inače u drugoj HNL, jaka liga, svi se bore za prestiž, dobri igrači, svima je u interesu biti što je moguće više na ljestvici, borimo se, radimo maksimalno'', rekao je Ricardo Bagadur, igrač Hrvatskog dragovoljca.

I sve to uz sjajnu atmosferu u klubu, baš kao u doba legendarnog Stjepana Spajića.

gol expired Nastavlja se čudesna bitka za naslov u Primeri: Barca riješila teško gostovanje divider

"Svi znaju tko je i što je, dobro je poznat, svi ga znaju po nadimku Rođo. Svi ga se rado sjećaju, njegovih izjava, stvarno je čast biti u njegovu klubu'', kaže Valentino Majstorović, igrač Hrvatskog dragovoljca.

300 kilometara dalje, u Bijelom Brdu kraj Osijeka, stvara se još jedna lijepa nogometna priča. BSK Bijelo Brdo trenutačno je lider ljestvice. Ipak, licencu za prvu HNL nisu tražili - ako i osvoje prvenstvo, odlučili su još jednu sezonu ostati u Drugoj HNL i dodatno se ustabiliti.

"Treću sezonu smo u drugoj ligi, naredne sezone moguće je da ćemo tražiti i vidjet ćemo kakva bude situacija vezano za upravu, za sponzore, hoćemo li biti u mogućnosti da to tražimo. Ako se dogodi ozbiljnija situacija za prvu ligu, da to bude pripremljeno kako treba'', govori Tomislav Steinbrückner, trener BSK-a Bijelo Brdo.

gol expired Kovač u velikoj drami izgubio protiv Lyona, ispao iz utrke za naslov, a opasno mu visi i Liga prvaka divider

U klub, iz kojeg je potekao i Borna Barišić, u posljednje tri godine uloženo je više od 2 milijuna kuna. Obnovljene su tribine i službene prostorije, HNS je donirao travnjak i rezultati nisu izostali.

"Ovaj klub dobra je stepenica za nešto više, tako da je primamljivo doći ovamo. Svi koji smatraju da je neuspjeh doći u drugu ligu, vjerujte mi da to nije tako. Stvarno smatram da imamo najbolju ekipu Druge HNL", dodaje Patrik Periša.

A tko ima najbolju ekipu Druge HNL, znat će se za pet kola, koliko je još treba odigrati do kraja ove uzbudljive i neizvjesne sezone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider