Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hezonja nije ni ulazio

Bogdanović dobro otvorio sezonu, Bender svjedočio katastrofi, skromni Šarić

Drugog dana nove sezone NBA-ja na parket su izašla trojica hrvatskih igrača, a pobjedi se mogao radovati samo Bojan Bogdanović u dresu Indiana Pacersa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pacersi su u svojoj prvoj utakmici sezone na domaćem terenu svladali Bogdanovićevu bivšu momčad Brooklyn Netse sa 140-131, a hrvatski je reprezentativac za 29 minuta provedenih na terenu ubacio 14 koševa (šut za dva 4-6, trica 1-3, slobodna bacanja 3-3).

Dario Šarić u dresu Philadelphia 76-ersa sezonu je otvorio porazom od 115-120 na gostovanju kod Washington Wizardsa. Naš je reprezentativac u igru ušao s klupe te je za 22 minute imao skroman učinak od tri ubačaja (šut za dva 1-3, trica 0-2, slobodna bacanja 1-1) uz tri skoka, dvije asistencije i jednu blokadu.

Dragan Bender s Phoenix Sunsima doživio je težak domaći poraz 76-124 od Portland Trail Blazersa, a naš mladi igrač je za 21 minutu postigao dva poena (šut za dva 0-2, trica 0-3, slobodna bacanja 2-2) uz sedam skokova i jednu blokadu. Najteži je to poraz jedne momčadi na otvaranju sezone u povijesti.

Mario Hezonja nije ulazio u igru za Orlando Magic, koji je na domaćem terenu bio uspješniji od Miami Heata sa 116-109.

Boston Celticsi u drugoj utakmici nove NBA sezone upisali su drugi poraz, sa 108-100 svladali su ih Milwaukee Bucksi.

Večer nakon poraza od Clevelanda i gubitka Gordona Haywarda, koji će zbog loma noge morati pauzirati vjerojatnu cijelu sezonu, Celticsi su upisali još jedan poraz. Tri minute do kraja utakmice pustili su Milwaukeeju da napravi seriju od 11-1 i dođe u vodstvo od 97-90, što je odlučilo utakmicu.

Milwaukee je dio pobjede vodio Giannis Antetokounmpo s 37 poena i 13 skokova, dok je rookie godine Malcolm Brogdon utakmicu završio s 19 koševa. Najučinkovitiji kod Bostona bio je Jaylen Brown s 18 koševa, dok je Kyrie Irving dodao 17.

Houston Rocketsi sinoć su, nakon pobjede protiv aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa, još jednoj momčadi pokvarili početak sezone, sa 105-100 pobijedili su Sacramento Kingse.

Do pobjede ih je predvodio James Harden s 27 koševa i devet asistencija. Eric Gordon dodao je 25 poena, a Clint Capela ubacio je 22 koša i ugrabio 17 skokova.

Najbolji u redovima Kingsa bio je Willie Cauley Stein s 21 poenom i deset skokova, a Buddy Hield ubacio je 19 koševa.

San Antonio Spursi su, iako bez svog najboljeg strijelca Kawhija Leonarda te Tonyja Parkera, sa 107-99 bili bolji od Minnesota Timberwolvesa. Pobjedu im je osigurao LaMarcus Aldridge, koji je zabio 25 koševa uz 10 skokova. Najbolji strijelac Minnesote bio je Andrew Wiggins s 26 poena, a Karl Anthony Towns dodao je 18.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider