Košarka
SPORTOVI
Košarka
lebron briljirao

Rocketsi skinuli prvake monstruoznim preokretom, Cavsima drama protiv Celticsa

Dramatično je bilo u obje utakmice na otvaranju nove sezone NBA lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cleveland Cavaliersi i Houston Rocketsi pobjedama su otvorili novu sezonu NBA lige. Cavsi su pred svojim navijačima sa 102:99 slavili protiv Boston Celticsa, dok je Houston kao gost slavio protiv NBA prvaka Golden State Warriorsa 122:121.

LeBron James na mišiće je odveo Cleveland do pobjede na otvaranju, jer je praktički sam u završnici vodio borbu s odličnim Celticsima, koje nije omela čak ni grozna ozljeda Gordona Haywarda na samom početku utakmice.

LeBron je upisao 29 poena, 16 skokova i devet asistencija, Kevin Love je upisao 15 koševa i 11 skokova, Derrick Rose 14 poena, četiri skoka i dvije asistencije i Jae Crowder 11 uz pet skokova i dvije asistencije.

Kyrie Irving je u novom dresu (Bostona) upisao 22 poena i 10 asistencija, ali je u 'svoju' Quicken Loans Arenu u Clevelandu dočekan gromoglasnim zvižducima. Ipak, na kraju se srdačno pozdravio sa svim bivšim suigračima.

Jaylen Brown odigrao je sjajno u redovima Celticsa te je upisao 25 poena i šest skokova, dok je rookie Jayson Tatum upisao double-double s 14 koševa i 10 skokova.

Warriorsi su vodili protiv Rocketsa doslovno 47 minuta (od maksimalnih 48), a onda je Houston slobodnim bacanjima PJ Tuckera poveo 122:121 svega 44 sekunde prije kraja.

Prvaci su u jednom trenutku imali čak 17 poena prednosti, ali su gosti iz Teksasa svojom upornošću i pozitivom okrenuli susret u posljednoj četvrtini, koju su dobili rezultatom 34:20.

Kevin Durant pogodio je, kako se činilo šut za pobjedu s istekom vremena, ali je ponovljena snimka pokazala da mu je lopta još bila na prstima kada je označen kraj susreta.

Nick Young bio je najbolji strijelac Warriorsa s 23 poena za svega 26 minuta na parketu. Steph Curry upisao je 22 koša, a Kevin Durant svega 20. Draymondu Greenu nedostajao je jedna poen da upiše triple-double na otvaranju sezone (9, 11 skokova, 13 asistencija).

Rocketse je do pobjede predvodio James Harden s 27 poena, šest skokova i 10 asistencija, a veliku je pomoć dobio s klupe za rezerve. Eric Gordon upisao je 24 poena, a Tucker 20.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider