Košarka
SPORTOVI
Košarka
Samo naprijed!

Bogdanović i Zubac jako dobri u pobjedama svojih klubova, Clippersi slavili u gradskom derbiju

Utah je s osmjerom pobjeda i poraza 15-7 čvrsto na trećoj poziciji Zapadne konferencije, dok je Boson sa 12-11 na diobi osmog mjesta na Istoku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Utah Jazza zahvaljujući sjajnom šutu za tricu uspjeli su na svom parketu svladati Boston Celticse sa 137-130, a u odličnu večer svoje momčadi uklopio se i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović koji je pogodio četiri od svojih sedam dalekometnih pokušaja.

Bogdanović je susret okončao sa 16 koševa (šut za dva 1-3, trica 4-7, slobodna bacanja 2-2) uz tri skoka, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu za 30:38 minuta provedenih na parketu.

Jazz je susret okončao sa sjajnih 53 posto šuta za tricu, pogodili su 27 od 51 pokušaja, a prednjačili su Donovan Mitchell, koji je susret završio sa 34 ubačaja, te Mike Conley koji se zaustavio na 29 poena. Usto je centar Rudy Gobert sakupio 18 pogodaka i 12 skokova. Celticsima stoga za pobjedu nisu bila dovoljna niti trojica igrača s učinkom iznad 20 koševa, Jayson Tatum je ubacio 37, Dennis Schroeder 26, a Al Horford 21.

Utah je s osmjerom pobjeda i poraza 15-7 čvrsto na trećoj poziciji Zapadne konferencije, dok je Boson sa 12-11 na diobi osmog mjesta na Istoku.

Zanimljivo je bilo u Los Angelesu gdje su u gradskom derbiju Clippersi kao gosti svladali Lakerse sa 119-115, a hrvatski centar u redovima Clippersa Ivica Zubac u taj je uspjeh ugradio 12 koševa (šut za dva 3-4, slobodna bacanja 6-6) uz pet skokova te po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu za 22:20 minuta provedenih na terenu. Ključne poene za pobjedu postigao je Marcus Morris koji je sedam sekundi prije kraja pogodio tricu od table za nedostižnih 119-113 u korist Clippersa. Morris je tako postao i prvi strijelac svoje momčadi sa 21 ubačajem, dok je Paul George dodao 19 uz osam skokova i devet asistencija. Kod Lakersa, kod kojih se u sastav vratio LeBron James nakon jedne propuštene utakmice zbog "protokola o zdravstvenoj sigurnosti", najbolji su bili Anthony Davis sa 27 pogodaka i 10 skokova te James sa 23 poena i 11 skokova.

Clippersi su tako preskočili Lakerse na ljestvici, sada su šesti na Zapadu s omjerom 12-11, dok su Lakersi sedmi sa 12-12.

U susretu dvije momčadi s najboljim učinkom u ligi Golden State Warriorsi su na svom terenu s uvjerljivih 118-96 svladali Phoenix Sunse prekinuvši tako niz pobjeda prošlosezonskih finalista na 18. Warriorsi su iskoristili neigranje Devina Bookera za Sunse, koji je propustio drugu utakmicu zarrdom zbog ozljede butnog mišića, a do pobjede ih je vodio Stephen Curry sa 23 ubačaja, dok su Andrew Wiggins i Gary Payton mlađi dodali po 19. Kod Sunsa najefikasniji je bio DeAndre Ayton sa 23 koša.

Warriorsi su ovom pobjedom preuzeli vrh Zapada i čitave lige s omjerom 19-3 ispred Sunsa koji su na 19-4.

Vodeći sastav Istoka Brooklyn Netsi teže od očekivanog su na svom terenu svladali Minnesota Timberwolvese koji su igrali bez svog prvog igrača Karl-Anthonyja Townsa zbog ozljede nožog prsta. Netsi su vodstvo preuzeli tek četiri minute prije kraja dvoboja, a pobjedu je potvrdio Kevin Durant košem za 110-105 11 sekundi prije zvuka sirene. Durant je bio i prvo ime susreta sa 30 ubačaja i 10 skokova, Patty Mills je za Netse dodao 23, dok je najbolji kod Wolvesa bio D'Angelo Russell sa 21 pogotkom i 11 skokova, po 19 su dodali Nez Reid i Anthony Edwards.

Brooklyn je sa 16-6 na vrhu Istoka, dok je Minnesota sa 11-12 pala na deveto mjesto Zapada.

U "reprizi" prošlosezonkog polufinala Istoka Philadelphia 76-ersi su kao gosti nadigrali Atlanta Hawkse sa 98-96. Vrijednu pobjedu svojoj momčadi donio je Joel Embiid koji je postigao posljednji koš na utakmici 42 sekunde prije kraja, dok je priliku za preokret sa zvukom sirene propustio Danilo Gallinari promašajem trice. Embiid je vodio Sixerse sa 28 koševa i 12 skokova, Seth Curry je dodao 18, dok je Trae Young sa 25 ubačaja i 10 asistencija bio prvo ime Hawksa kod kojih su Gallinari i John Collins ubacili po 18.

I Philadelphia i Atlanta su sada na omjeru 12-11 te s Bostonom dijele osmo mjesto Istoka.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider