Košarka
SPORTOVI
Košarka
knicksi također mijenjaju

Hezonja ostao bez trenera: Slijedi novo dokazivanje i nova prilika za Super Marija!

Mario Hezonja ostao je bez trenera Franka Vogela, koji u dvije sezone nije zadovoljio vodstvo floridske momčadi.

Mario Hezonja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dan po završetku ligaškog dijela NBA sezone New York Knicksi i Orlando Magic odlučili su smijeniti svoje dosadašnje trenere Jeffa Hornaceka i Franka Vogela.

Hornacek je na klupi Knicksa proveo posljednje dvije sezone, a u obje je ostvario izrazito negativan omjer pobjeda i poraza, 31-51 lani i 29-53 ove sezone. Niz sezona bez plasmana u doigravanje za Knickse tako je stigao do brojke pet. Nakon neuspješne epizode u New Yorku, Hornacek je kao glavni trener na omjeru pobjeda i poraza 161-216 u karijeri. Ranije je dvije i pol sezone vodio Phoenix Sunse s kojima se također nije uspio plasirati u doigravanje.

Kao kandidati za novog trenera Knicksa spominju se David Fizdale, David Blatt i Mark Jackson.

I Vogel se u Orlandu zadržao dvije sezone u kojima je također bio izrazito neuspješan. Nakon prošlosezonskih 29-53 ove je sezone ostvario još lošiji omjer od 25-57.

Kao najveći kandidat za klupu Magica spominje se bivši odlični NBA igrač Jerry Stackhouse koji je prošle sezone sa sastavom iz Toronta osvojio naslov prvaka u G-ligi.

Vogel je ove sezone davao dosta prilika Mariju Hezonji, pogotovo nakon što su ozljede načele njegove startere. Što će biti s minutažom našeg igrača dolaskom novog trenera teško je reći, no sa sigurnošću možemo reći da slijedi novo dokazivanje pri kojem Mario može izboriti i početnu petorku.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider