Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ovo se dugo čekalo

Povijesna promjena u NBA-u: Kraj duge tradicije, All-Star više neće biti isti

Već drugu godinu zaredom duga NBA tradicija odlazi u povijest.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još jedna duga NBA tradicija odlazi u povijest. Liga je objavila da prvi put u povijesti All-Star utakmicu neće igrati Istočna i Zapadna konferencija – po novom sistemu, momčadi će birati dva kapetana.

Konferencije će i dalje davati jednak broj igrača, a zadržava se i postojeći sistem izbora prvih petorki. Podsjetimo, sistem je prošle sezone modificiran zbog Zaze Pačulije koji je nakon mobilizacije gruzijskih glasača skoro upao u prvu All-Star petorku. Udio navijačkih glasova nakon implementacije "Zazinog pravila" iznosi 50 posto, dok po 25 ide igračima i medijima.

Dva igrača s najviše glasova u svojim konferencijama postat će kapetani momčadi. Oni će birati između 22 igrača – starteri se biraju na spomenuti način, dok će po sedam zamjena i dalje birati treneri.

Promjene je ''progurao'' Chris Paul, predsjednik Udruge NBA igrača i playmaker Houston Rocketsa. Cilj promjena je ponovno učiniti All-Star utakmicu zanimljivom nakon što se, po mišljenju mnogih NBA fanova, posljednjih godina pretvorila u negledljivi cirkus.

''Uzbuđen sam zbog svega što su igrači i liga učinili da bi unaprijedili All-Star utakmicu, što je svima bio prioritet. Veselimo se zabavnom showu koji ćemo prirediti u Los Angelesu'', rekao je Chris Paul.

Utakmica će i dalje biti neformalnog karaktera, ali u NBA-u se nadaju da će ove promjene podići kompetitivnost i nakon dugo vremena vratiti obranu u susret svih zvijezda. Ulog će biti humanitarna pomoć koju će pobjednička momčad dodijeliti lokalnim organizacijama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider