Košarka
SPORTOVI
Košarka
pripremite se na kaos

Šarić i 76ersi osigurali prednost domaćeg parketa, Utah uhvatio doigravanje na Zapadu!

Dario Šarić i Philadelphia 76ersi osigurali su prednost domaćeg parketa u doigravanju NBA lige, dok je svoje mjesto u playoffu na Zapadu osigurao Utah Jazz.

Dario Šarić u obrani (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Košarkaši Philadelphije 76ersa nastavili su svoj pobjednički niz. Do 14. uzastopne pobjede u NBA ligi, a 50. ove sezone, stigli su svladavši na svom terenu Dallas Maverickse sa 109:97.

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić u novu je pobjedu Sixersa ugradio 9 koševa (šut za dva 3-5, trica 1-5) uz po 5 skokova i asistencija.

J. J. Redick je sa 18 ubačaja bio prvi strijelac domaćih, Ben Simmons je dodao 16 uz 7 skokova i 9 asistencija, a Robert Covington 15 uz 10 skokova. Dennis Smith mlađi je sa 20 poena i 11 asistencija bio prvo ime Mavsa.

Ovom pobjedom Philadelphia je osigurala prednost domaćeg terena u prvom krugu doigravanja, dva kola prije kraja ligaškog dijela sezone je s omjerom pobjeda i poraza 50-30 treća, no četvrti Cleveland Cavaliersi su blizu, na 49-31.

I Bojan Bogdanović je bio uspješan s Indiana Pacersima. Oni su sa 123:117 kao gosti nadigrali Charlotte Hornetse, a naš je reprezentativac postigao 13 poena (šut za dva 4-8, trica 0-3, slobodna bacanja 5-5) uz 2 skoka i asistenciju.

Pacerse su predvodili Domantas Sabonis sa 30 i Victor Oladipo sa 27 poena, dok je Malik Mon ubacio 22 poena za Hornetse.

Indiana je sa 48-33 peta na istoku, dok je Charlotte sa 35-46 ostala bez doigravanja.

Doigravanje je na Zapadau osigurao Utah Jazz, koji je kao gost slavio kod LA Lakersa sa 112:97. Donovan Mitchell predvodio je Jazzere do pobjede sa 28 poena, devet skokova i osam asistencija, dok je Joe Ingles pridodao 22 koša uz 10 asistencija.

Ivica Zubac upisao je dva poena, četiri skoka i asistenciju.

Dragan Bender upisao je double-double učinak u dresu Phoenix Sunsa, koji su sa 117:100 poraženi od Golden State Warriosa. Bender je ubacio 14 poena i upisao isto toliko skokova.

Klay Thompson je predvodio prvake do pobjede s 34 poena.

Solidan je bio i Mario Hezonja u dresu Orlando Magica, koji je poražen na gostovanju kod najbolje momčadi Istoka - Toronto Raptorsa. U porazu 112:101 Hezonja je upisao 14 koševa, tri skoka i pet asistencija.

Treba naglasiti da su do kraja regularnog dijela sezone ostala još samo tri dana. U njima će se momčadi Istoka boriti za što bolje pozicije u doigravanju, a jedino su sigurni Raptorsi i Celticsi koji su broj 1 i 2.

A na Zapadu - KAOS! Houston je sigurno prvi, Golden State drugi. Trenutno su u doigravanju još tek Portland i Utah, dok će još pet momčadi loviti posljednja četiri mjesta. Iako je trenutno peti, New Orleans u posljednje dvije utakmice mora upisati jednu pobjedu, jer bi inače mogao ostati bez doigravanja. Isto vrijedi i za Oklahomu City i San Antonio, dok su u najtežoj poziciji Minnesota i Denver, koji više ne smiju kiksati ako žele doigravanje. 

Pregled rezultata utakmica sjevernoameričke košarkaške lige NBA koje su odigrane u nedjelju:

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 117-123
(Bojan Bogdanović je odigrao 31 minutu za Indianu, zabio je 13 koševa i upisao tri skoka i jednu asistenciju)

Philadelphia 76ers - Dallas Mavericks 109-97
(Dario Šarić je odigrao 26 minuta za Philadelphiju, zabio je devet koševa i upisao pet skokova i pet asistencija)

Boston Celtics - Atlanta Hawks 106-112

Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 130-117

Toronto Raptors - Orlando Magic 112-101
(Mario Hezonja je odigrao 28 minuta za Orlando, zabio je 14 koševa i upisao tri skoka, pet asistencija i jednu ukradenu loptu)

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 97-112
(Ivica Zubac je odigrao 13 minuta za LA Lakerse, zabio je dva koša i upisao četiri skoka, jednu asistenciju i jedan blok)

Phoenix Suns - Golden State Warriors 100-117
(Dragan Bender je odigrao 41 minutu za Phoenix, zabio je 14 koševa i upisao 14 skokova i dvije asistencije)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider