Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ipak manji ugovor

Leonard potpisao, ali može biti slobodan već 2021. kada je moguć najjači prijelazni rok u povijesti

Najkorisniji igrač ovogodišnjeg NBA finala Kawhi Leonard, nakon osvajanja naslova s Toronto Raptorsima, odlučio je karijeru nastaviti u Los Angeles Clippersima, s kojima je u srijedu potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 103,1 milijun dolara, s opcijom odlaska nakon dvije sezone, objavili su američki mediji.

Kawhi Leonard (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prve vijesti u kojima je objavljeno da će Leonard nastaviti karijeru u Clippersima, koji su na njegovu u razmjeni igrača doveli i Paula Georgea iz Oklahoma City Thundera, navodile su da će bivši igrač San Antonija i Toronta potpisati četverogodišnji ugovor vrijedan 142 milijuna dolara.

No, Leonard se odlučio za opciju koja ga veže uz Georgea, jer i njegov ugovor prenešen iz OKC-a vrijedi do 2022. godine, ali s opcijom da već 2021. godine bude slobodan igrač.

Ako se oba igrača odluče za opciju izlaska na tržište za dvije godine, Los Angeles Clippersi će im moći ponuditi maksimalne ugovore: za Leonarda četverogodišnji vrijedan 196 milijuna, a Georgeu petogodišnji vrijedan 254 milijuna, izračunali su novinari ESPN-a.

Potencijalni slobodni igrači 2021. godine:

LeBron James
Giannis Antetokounmpo
Paul George
Kawhi Leonard
Blake Griffin
DeMar DeRozan
Gordon Hayward
CJ McCollum
Jrue Holiday
Rudy Gobert
Bradley Beal
Andre Drummond
Victor Oladipo
Mike Conley
LaMarcus Aldridge
Otto Porter Jr.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider