Košarka
SPORTOVI
Košarka
OSTAO JE BEZ DOIGRAVANJA

NBA legenda oštro po Dončiću: "Neka se pogleda u ogledalo, Dallas zbog njega igra sporo!"

I dalje je mnogima nevjerojatno to što su Dallas Mavericksi ostali bez ovosezonskog doigravanja.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Tek 11. mjesto u ukupnom poretku zapadne konferencije NBA lige, s 38 pobjeda i 44 poraza, zauzeli su Dallas Mavericksi.

Momčad koja je prošle sezone igrala finale zapada, ove se nadala otići korak dalje. Zbog toga su se pred kraj prijelaznog roka još dodatno pojačali Kyriejem Irvingom, no umjesto iskoraka je uslijedila negativna serija te pad ispod crte.

Dallas igra sporo! Je li Dončić razlog za to?

Na kraju su još kalkulirali te sami odustali od prilike da ipak uhvate zadnji vlak, što je razljutilo Luku Dončića. No, u kuloarima se priča kako ga nije razljutilo samo to. Prije svega je problem što od prvog dana nije pronašao zajednički jezik s Irvingom, a to se moglo i zaključiti iz njegovih kritika vodstvu momčadi.

Ipak, postoje neki koji smatraju kako je upravo Dončić, unatoč svojoj nevjerojatnoj statistici, zapravo glavni problem momčadi. Radi se o legendi lige i jednom o najboljih šutera u povijesti, Reggieju Milleru.

"Luka se mora pogledati u ogledali i dovesti se u bolju formu. Oni kao momčad moraju puno više trčati, mora igrati brže. Mislim da su to radili s Kyriejem dok Luka nije igrao i na kraju su puno bolje izgledali kad su brži", rekao je Miller, a njegovu izjavu može potrijepiti činjenica da su Mavericksi treća najlošija momčad lige po broju posjeda te druga po najmanjem broju poena iz kontranapada.

On zapravo smatra da Dončićev stil igre zapravo ne odgovara onome kako je igru zamislio trener Jason Kidd.

"To je ono kako Jason Kidd želi voditi ovu momčad. Želi da igraju brže, ali to nije moguće kad je Luka na terenu. Kad bi on bio u boljoj fizičkoj spremi i kad bi zbog toga mogli igrati brže, bili bi bolji. Osim toga bi mogli raditi i više presinga na protivničku momčad", zaključio je Reggie.

U Dallasu će se nešto svakako mijenjati, a to vjerojatno neće biti Dončićev status. On će i dalje ostati prva violina momčadi, jedino je pitanje hoće li u ovih pola godina dok odigra iduću NBA utakmicu uspjeli nešto raspraviti sam sa sobom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider