Košarka
SPORTOVI
Košarka
Utakmica života

Ovo još nismo vidjeli: Srušio rekord u tricama pa sam odveo momčad u produžetke

Lakersi su na rubu ispadanja iz NBA doigravanja, može li ih ponovno spasiti James?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brooklyn Netsi druga su momčad na Istoku koja je prošla u drugi krug doigravanja, što im nije uspjelo sedam godina, dok su prvaci LA Lakersi poraženi u Phoenixu i na pragu su ispadanja.

Sunsi su s uvjerljvih 115:85 nadigrali Lakerse i u seriji na četiri pobjede poveli s 3-2. Devin Booker je s 30 poena bio prvo ime kod Phoenixa, pričuva Cameron Payne dodao je 16 koševa u utakmici u kojoj su Sunsi vodili i s 36 poena.

Marcelo Brozović Brozović: Osjećaj je isti kao uoči Rusije, vidjet ćemo kamo će nas to odvesti divider

Dario Šarić dobio je samo 7 minuta i iskoristio je za 5 koševa, 2 asista i 1 skok, a u trećoj četvrtini ozlijedio se igrač Sunsa Chris Paul.

LeBron James je zabio 24 koša za Lakerse, koji su igrali bez ozlijeđenoga Anthonya Davisa, te će morati dobiti dvije sljedeće utakmice ukoliko ne žele ispasti.

Netsi na krilima Hardena, Irvinga i Duranta

Netsi su s 123:109 kod kuće dobili Boston i s 4-1 prošli u drugi krug, gdje će igrati s Milwaukejem. James Harden je ubilježio 34 poena, te po 10 asista i skokova i bio je ključno ime u zadnjoj četvrtini u kojoj su se Netsi odvojili.

Harden je imao veliku pomoć od Kyriea Irvinga (25) i Kevina Duranta (24), a momčad Brooklyna je imala šut od čak 51 posto, dok su trice gađali 15-32.

Jayson Tatum, koji je zabio ukupno 90 koševa u dvije utakmice u Bostonu, predvodio je Celticse s 32 poena, no Kelte nije išla trica na - pogodili su samo 11 od 40 pokušaja.

Nevjerojatna utakmica Lillarda 

Denver Nuggetsi su poveli s 3-2 protiv Portlanda nakon sjajne utakmice koju su tek u drugom produžetku s 147:140 dobili Nuggetsi.

Nikola Jokić je imao 38 poena, 11 skokova i 8 asista, Monte Morris je bio odličan s 28 poena, dok je Michael Porter Jr. imao 26.

Svi oni su se borili protiv Damiana Lillarda, čovjeka koji je sinoć s 12 trica oborio NBA rekord za playoff. Lillard je utakmicu završio s 55 koševa i 10 asista, a upravo su njegovi koševi slali utakmicu u produžetke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider