Košarka
SPORTOVI
Košarka
Strašno

Spektakularna utakmica u NBA ligi: Dva produžetka i rezultat 145:144, čudesan Jamesov triple-double!

James je odigrao 48 od 58 minuta utakmice i zabilježio osobni rekord od 20 skokova, uz 36 poena i 12 asistencija za svoj 110. triple-double učinak u karijeri.

LeBron James (Foto: Afp)

LeBron James zaključio je jednu od svojih najznačajnijih triple-double izvedbi s dva slobodna bacanja s 1.2 sekunde preostalog vremena u drugom produžetku, donijevši Los Angeles Lakersima 145:144 pobjedu nad Golden State Warriorsima u San Franciscu.

James je odigrao 48 od 58 minuta utakmice, zabilježivši osobni rekord od 20 skokova, uz 36 poena i 12 asistencija za svoj 110. triple-double učinak u karijeri. Njegova slobodna bacanja uslijedila su nakon što je Stephen Curry doveo Golden State u vodstvo od 144:143 tricom 5.9 sekundi do kraja. Curry je završio večer s devet ubačenih trica i rekordnih 46 poena. Lakersi su bili predodređeni za loše vijesti kada je Anthony Davis oprezno odšetao do svlačionice u trećoj četvrtini, nakon što je pretrpio ono što je izgledalo kao ozbiljna ozljeda kuka . Međutim, Davis se ponovno pojavio u četvrtoj četvrtini i, dok je primjetno šepao na kraju utakmice, postigao je double-double učinak od 29 poena i 13 skokova u 45 minuta. Dario Šarić je imao 5 koševa, 4 skoka i 2 asista za 15 minuta igre.

Devin Vassell ubacio je 25 poena, Victor Wembanyama dodao je 23 poena i 10 skokova, a Keldon Johnson pogodio je pobjedničko slobodno bacanje dok je San Antonio iznenadio gostujuću Minnesotu. Nakon time-outa nakon što je Johnson promašio drugo slobodno bacanje, Timberwolvesi su imali priliku dobiti utakmicu, ali trica Karl-Anthonyja Townsa uz sirenu se odbila od ruba obruča. Anthony Edwards iz Minnesote predvodio je sve strijelce s 32 koša i 12 asistencija. Rudy Gobert i Towns dodali su po 19 poena.

Giannis Antetokounmpo imao je 30 koševa i 12 skokova, a domaćin Milwaukee napravio je veliki ofenzivni preokret do pobjede nad New Orleansom u utakmici momčadi koje su dovršavale setove uzastopnih utakmica. Trojica suigrača pridružila su se Antetokounmpu s najmanje 20 poena, Damian Lillard dodao je 26, Brook Lopez 24, a Bobby Portis 20 s klupe. Cameron Payne dodao je 11 poena s klupe. Brandon Ingram zabio je 26 poena, Zion Williamson 23, a Jonas Valanciunas 13 poena i 10 skokova za Pelicanse koji su u petak izgubili kod kuće od Oklahoma Cityja.

Jalen Brunson ubacio je 32 poena dok je New York produžio svoj pobjednički niz na šest utakmica pobjedom nad gostujućim Miamijem. Brunson je postigao devet svojih koševa u prvih šest minuta četvrte četvrtine i pomogao New Yorku da dođe do vodstva od 112:96 koje Miami nije mogao stići. Upisao je i osam asistencija i pet skokova za utakmicu. Jimmy Butler završio je s 28 poena i osam skokova dok je Heat izgubio svoju šestu uzastopnu utakmicu. Duncan Robinson ubacio je pet trica i upisao 19 poena, dok je Tyler Herro upisao 18 poena.

Nikola Jokić je imao 26 koševa i 16 skokova, Jamal Murray ubacio je 23 koša, a domaći Denver pobijedio je Philadelphiju. Aktualni MVP lige Joel Embiid nije igrao za 76erse zbog upale tetiva koljena. Prošao je kroz zagrijavanje prije utakmice, ali ESPN je izvijestio da ga je trenersko osoblje potom isključilo. To je četvrti put zaredom da je Embiid propustio utakmicu u Denveru. Paul Reed postigao je rekord karijere od 30 poena i uhvatio 13 skokova za Sixerse.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider