Košarka
SPORTOVI
Košarka
Houston riješio Utahu

Clippersi na krilima dvojice ''luđaka'' priredili još jednu senzaciju protiv prvaka: ''To je njihova greška''

Košarkaši Golden Statea su još jednom ove sezone pokazali da ne uče iz svojih pogrešaka, što su platili drugim domaćim porazom u seriji prvog kruga doigravanja protiv Los Angeles Clippersa koji su trijumfom 129-121 izborili šestu utakmicu.

Lou Williams i Patrick Beverley (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Aktualni prvaci su u drugoj utakmici serije odigranoj u Oracle Areni postali neslavni NBA rekorderi koji su dopustili suparniku da se vrati u utakmicu i ostvari pobjedu nakon što je zaostajao za 31 koš, što je najveći preokret u povijesti NBA doigravanja. S dvije pobjede u Staples Centeru Warriorsi su postavili stvari na svoje mjesto, poveli sa 3-1 i trebali dovršiti posao pred svojim navijačima i izboriti konferencijsko polufinale protiv Houstona koji je u petoj utakmici nadigrao Utah Jazz sa 100-93. No, Rocketsi i dalje čekaju ime suparnika.

"Nismo bili dobri od početka - sve što smo radili u Los Angelesu, nismo činili sinoć. Kao da smo uzeli zdravo za gotovo da će sve biti u redu. No, rekao sam i prije utakmice: ovi Clippersi grizu i čupaju se cijelu sezonu i znaš da neće pasti bez borbe", rekao je nakon utakmice u kojoj je njegova momčad primila 71 koš u prvom poluvremenu trener Warriorsa Steve Kerr.

Golden State je početkom treće četvrtine zaostajao 15 koševa, a obrana je i dalje bila porozna. No, domaći su se polako počeli vraćati i smanjivati zaostatak na krilima raspoloženog Kevina Duranta koji je završio utakmicu s 45 koševa, a na 2:40 minuta do kraja utakmice zakucao za vodstvo svoje momčadi 118-117. Činilo se da će se prvaci ipak na kraju izvući. No, Lou Williams je imao drugačije planove.

Prvo ime Clippersa i u čudesnom preokretu u drugoj utakmici, ponovno je uzeo stvari u svoje ruke kad se odlučivalo o pobjedi. Za 70 sekundi Williams je pogodio tricu i dodatno bacanje nakon Durantove osobne pogreške, pogodio šut od ploče preko Duranta i još jedan preko Iguodale. Warriorsi su za to vrijeme ostali na nuli, promašivali i gubili lopte. Do kraja utakmice je Curry uspio pogoditi tricu kad više vremena za povratak nije bilo.

Lou Williams je završio s 33 koša uz šut 12/19, a tome je dodao 10 asistencija. Danilo Gallinari je ubacio 26, a Montrezl Harrell 24 poena. Razigravač Patrick Beverley je uz 17 koševa imao čak 14 skokova. Beverley je također bio sjajan u obrani, a posebno u završnici utakmice kada je oteo loptu Curryju i asistirao za polaganje te iznudio prekršaj u napadu Klaya Thompsona 1:40 do kraja utakmice.

"Mi smo došli produžiti seriju, po još jednu pobjedu na njihovom terenu. Njihova je greška što već gledaju prema budućnosti", rekao je Lou Williams nakon što su Clippersi natjerali Warriorse na još jedno putovanje do Los Angelesa.

Stephen Curry je ubacio 24 koša, a Klay Thompson 22 za Warriorse koji su imali samo trojicu igrača s dvoznamenkastim učinkom.

U noći s petka na subotu (4 sata) Clippersi će pokušati izbjeći treći uzastopni poraz na domaćem terenu i odvesti seriju do sedme utakmice. Klay Thompson ima drugačiji plan.

"Ova utakmica je bila loša. Idemo pobijediti u petak. Idemo uvjerljivo pobijediti. Idemo dobiti s 30 razlike, ako možemo. Jedva čekam."

A čekaju i Houston Rocketsi koji su svoj posao obavili u pet utakmica te domaćom pobjedom 100-93 protiv Utah Jazza zaključili seriju. Gosti su bili u igri za pobjedu do posljednje minute u koju su ušli sa zaostatakom od jednog poena (94-93) i loptom u posjedu. No, napravili nisu ništa, a Rocketsi su pogodili svih šest slobodnih bacanja i zaključili utakmicu.

James Harden je ubacio 26 poena, Clint Capela spojio 16 koševa, 10 skokova i tri blokade. Po 15 poena ubacili su Eric Gordon i Chris Paul. Ricky Rubio je sa 17 koševa i 11 asistencija bio najbolji kod Utah Jazza. Royce O'Neale je ubacio 18 poena, a Jae Crowder spojio 15 koševa i 10 skokova. Donovan Mitchell je ostao na 12 koševa za koje je šutirao 4/22.

Houston čeka ishod serije Warriorsa i Clippersa, no potpuno je jasno koga bi Rocketsi željeli vidjeti u sljedećem krugu, iako ni trener Mike D'Antoni, ni James Harden, ni Chris Paul nisu željeli prevaliti ime Golden State Warriorsa preko svojih usta. No, Clint Capela nije imao tih problema.

"To je ono što želim. Želim igrati protiv njih. Da bi postao prvak, moraš pobijediti prvake", zaključio je Capela.

NBA doigravanje - 1. krug

ZAPADNA KONFERENCIJA

Houston - Utah 100-93
(Houston je sa 4-1 prošao u konferencijsko polufinale)

Golden State - LA Clippers 121-129
(Golden State vodi sa 3-2 u seriji na četiri pobjede)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider