Košarka
SPORTOVI
Košarka
jusuf za povijest

Leonard rekordom karijere uništio Jazzere, Jokić upisao novi triple-double!

Velike večeri u NBA ligi zabilježili su Kawhi Leonard, Nikola Jokić i Jusuf Nurkić.

Kawhi Leonard u prodoru (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čak 45 koševa Kawhija Leonarda, sjajna predstava Jusufa Nurkića i triple-double Nikole Jokića obilježili su večer u NBA ligi.

Leonard je pružio najbolju predstavu u karijeri u pobjedi Toronto Raptorsa protiv Utah Jazza 122:116. Za 36 minuta zabio je 45 koševa uz šest skokova, što mu je učinak karijere. Bila je to i njegova 14. uzastopna utakmica u kojoj je zabio najmanje 20 koševa.

"Kawhi je bio sjajan, uživao sam u njegovoj predstavi. Čekao sam kada će 'eksplodirati' i to se dogodilo. Sretan sam što igra na ovako visokoj razini," kazao je trener Raptorsa Nick Nurse.

Sjajan je bio i Pascal Siakam, koji je također, ostvario učinak karijere sa 28 koševa i 10 skokova. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Jae Crowder sa career-high 30 koševa, Derrick Favors dodao je 21, a Donovan Mitchell 19 koševa.

Nurkić nadvisio legende poput Olajuwona i Jabbara

Sjajnu predstavu pružio je i bivši igrač Cedevite i Zadra Jusuf Nurkić, koji je u gostujućoj pobjedi Portland Trail Blazersa protiv Sacramenta 113:108 upisao 24 koša, 23 skoka, sedam asistencija te po pet ukradenih lopti i blokada. Nurkić je tako postao prvi igrač u najjačoj ligi svijeta koji je u jednoj utakmici imao više od 20 koševa, više od 20 skokova te pet ili više asistencija, blokada i ukradenih lopti. Službena statistika za ukradene lopte i blokade vodi se od sezone 1983./1984.

Portland je četiri minute prije kraja susreta gubio s devet razlike (90:99), a 2:20 prije kraja je bio na minus 7 (94:101). Međutim, gosti su odigrali sjajnu završnicu i 15 sekundi prije kraja košem Damiana Lillarda izjednačili su na 103:103. Kingsi su imali zadnji napad, ali je De'Aaron Fox promašio šut za pobjedu. U produžetku su gosti bili bolji i taj dio igre dobili su s 10:5.

Lillard je za goste zabio 25 koševa, dok je Seth Curry dodao 18 koševa. Sacramento su predvodili Buddy Hield sa 27 koševa i Nemanja Bjelica sa 14 koševa i 16 skokova.

Milwakuee nastavlja mljeti suparnike

U Milwaukeeju su Bucksi pobijedili Detroit 121:98 ostvarivši četvrtu uzastopnu pobjedu. Sve je bilo gotovo u prvom poluvremenu, koje su domaćini završili sa +16 (68:52), a do kraja utakmice samo su povećali prednost.

"Igrali smo sjajno, lopta je brzo kružila, što nam je otvaralo mnogo prostora," kazao je Brook Lopez, sa 25 koševa najefikasniji igrač u pobjedničkim redovima.

Khris Middleton zabio je 22, a Eric Bledsoe 18 koševa. Prva zvijezda Bucksa Giannis Antetokounmpo zabio je 15 koševa uz osam skokova i sedam asistencija, no koncem prve četvrtine imao je "play of the day", fantastično zakucavanje preko Jona Leuera.

"Bili smo na visokoj razini, što me posebno raduje. Cijela je momčad bila puna energije," kazao je Antetokounmpo.

Kod Detroita najefikasniji su bili Blake Griffin sa 29 koševa i devet skokova, dok je Reggie Jackson zabio 19 koševa.

Denver i dalje na vrhu Zapada

Vodeća momčad Zapada Denver u Pepsi Centru pobijedila je New York Knickse 115:108. Ključnim se pokazala posljednja četvrtina, koju su Nuggesti dobili sa 33:24. Najbolji igrač utakmice bio je srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je treći put ove sezone te 19. put u karijeri upisao triple-double. Ovaj put zabilježio je 19 koševa, 14 skokova i 15 asistencija. Malik Beasley zabio je 23, a Paul Milsap 16 koševa.

U redovima Knicksa, koji su upisali osmi uzastopni poraz, najefikasniji su bili Luke Kornet s 19, Kevin Knox s 18 i Enes Kanter sa 17 koševa. Mario Hezonja nije nastupio.

Philadelphija je na gostovanju pobijedila LA Clipperse sa 119:113. Sixerse je do slavlja predvodio Joel Embiid s 28 koševa i 19 skokova, dok je kod Clippersa najefikasniji bio Lou Williams s 22 koša.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider