Košarka
SPORTOVI
Košarka
eksplozija jusufa

Bivši košarkaš Cedevite ispisao povijest NBA lige: Pretekao velikane poput Jabbara i Olajuwona

Nikad prije u povijesti NBA lige, otkako se vodi ovako opširna statistika, nisu zabilježene brojke kakve je prvoga dana nove godine isporučio Jusuf Nurkić.

Jusuf Nurkić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši košarkaš Cedevite Jusuf Nurkić ispisao je povijest u NBA ligi! Ispunio je statističke rubrike na način na koji nijedan igrač u povijesti NBA lige do sada nije uspio. Prema službenoj statistici basketball-reference game findera, nitko u povijesti lige nije imao utakmicu s najmanje 20 poena, 20 skokova te najmanje po pet asistencija, ukradenih lopti i blokada.

Nurkić je upisao 24 poena, 23 skoka, sedam asistencija te po pet ukradenih lopti i blokada.

Košarkaš koji je bio na pragu ostvarenja tog rezultata bio je Hakeem Olajuwon, koji je upisao 34 poena, 22 skoka, pet asistencija, sedam blokada i četiri ukradene lopte.

Vrijedi spomenuti da se statistika kada su blokade i ukradene lopte vodi od 1973. godine, a s obzirom na to da su prije tog vremena ligom dominirali igrači poput Wilta Chamberlaina i Bill Russella, lako je moguće da Nurkić nije jedini koji je to uspio napraviti.

No budući da u statistici nije zabilježeno ništa takvo, slobodno možemo reći da je košarkaš Bosne i Hercegovine ispisao povijest NBA lige i postao jedini kojemu je to pošlo za rukom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider