Košarka
SPORTOVI
Košarka
"obranio" je naslov

Nekoć je Ciboni zabijao nula koševa, a sad je postavio NBA rekord s LeBronom: Upisao se u povijest

Od loše izvedbe protiv Cibone stigao je do povijesnih knjiga NBA-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James i Danny Green, koji su u nedjelju osvojili naslov NBA prvaka s Los Angeles Lakersima ušli su u društvo onih igrača koji su postali prvaci s tri različita kluba, priključivši se tako Robertu Horryju i Johnu Salleyju.

James, kojem je ovo četvrti naslov prvaka, prvi s Los Angelesom, prvi je put postao NBA prvak s Miami Heatom 2012., a onda i 2013. te s Cleveland Cavaliersima 2016. Svaki je put izabran za najkorisnijeg igrača finala (MVP).

Green je prvi naslov osvojio 2014. sa San Antonio Spursima, a zatim drugi prošle godine s Toronto Raptorsima.

Green je za vrijeme lockouta 2011. igrao u slovenskoj Olimpiji, a na utakmici protiv Cibone zabio je - nula koševa. Bilo je to 27. 11. te godine u Draženovom domu, a utakmicom je dominirao Cibonin Amerikanac Antwain Barbour s 24 koša.

gol expired Pogledajte snimku: Manijak uletio među trkače i bacio na pod pobjednicu Zagrebačkog maratona, ona ostala bez svijesti divider

Kao igrač Spursa, Green je držao i NBA rekord za najviše ubačenih trica u finalnoj seriji - 2013. ubacio ih je 23, što će kasnije srušiti Steph Curry.

Prvi koji je osvojio naslov s tri različita kluba bio je John Salley. On je najprije osvojio dva naslova prvaka s Detroit Pistonsima (1989, 1990), a onda 1996. sa Chicago Bullsima gdje je igrao zajedno s Michaelom Jordanom, i onda 2001. s Lakerima uz bok Shaquille O'Nealu i Kobeu Bryantu.

Te 2001. suigrač mu je bio Robert Horry koji je s Lakersima osvojio tri naslova prvaka (2000.-2002.) zatim dva s Houston Rocketsima 1994. i 1995., a treći klub s kojim se popeo na tron bili su San Antonio Spursi (2005. i 2007.). Horry je tako sakupio sedam prstena prvaka NBA.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider