Košarka
SPORTOVI
Košarka
Samo naprijed!

Odlična večer Hrvata u NBA ligi: Zubac imao ključnu blokadu, zablistao mladi lav

Ivica Zubac isporučio je ključnu blokadu minutu i pol prije kraja utakmice Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers.

Luka Šamanić (Foto: Afp)

Vrlo teško su košarkaši Los Angeles Clippersa na svom parketu pobijedili Portland Trail Blazerse sa 132:127, u sklopu NBA lige, u noći s ponedjeljka na utorak.

Cijelu utakmicu LA Clippersi su vodili, ali su sjeverni gosti sa Zapadne obale konstantno prijetili. Domaćin je malu prednost ipak sačuvao i na kraju slavio, a jedan od ključnih trenutaka u samoj završnici bila je i blokada hrvatskog reprezentativca Ivice Zupca minutu prije kraja.

Zubac je na parketu proveo 34 minute te je postigao 18 poena. Dodao je tome dvije asistencije, šest skokova te dvije blokade, a iz igre je gađao 9:13. Najbolji igrač pobjedničkog sastava bio je Kawhi Leonard s 34 poena, pet asistencija i šest skokova. Paul George je za LA Clipperse ubacio 20 uz osam asistencija i isto toliko skokova.

Na drugoj strani prvi strijelac je bio Anfernee Simons s 38 poena.

Vrlo dobru utakmicu odradio je Luka Šamanić za Utah Jazz premda je njegova momčad poražena kod Oklahoma Cityja 120:134. Već u prvoj četvrtini domaćin je imao 14 poena prednosti (34:20), dok je nakon treće dionice bilo i više od 35 poena razlike za Oklahoma City. Utah je u završnici ublažio poraz, a Luka Šamanić je za goste iz Salt Lake Cityja odigrao 18 minuta. Ubacio je 14 koševa, a ostvario je još asistenciju, sedam skokova i dvije izgubljene lopte. Iz igre je gađao 6:10, za tri poena 1:4 te 1:1 s linije slobodnih bacanja.

Prvo ime susreta bio je i inače najbolji igrač Oklahoma Cityja Shai Gilgeous-Alexander, koji je ubacio 30 poena, a tome je dodao i sedam asistencija.

Bogdanovićev Detroit upisao 20. poraz zaredom

U ranijem su terminu košarkaši Detroita nastavili nizati poraze u novoj sezoni, Indiana je u gostima svladale Pistonse 131:123 te je time Detroit upisao dvadeseti poraz u nizu. Detroit je i dalje najslabija momčad lige s omjerom 2:21, dok je Indiana među boljim sastavima Istočne konferencije te je trenutačno na omjeru 13:8.

Detroit je kroz cijelu utakmicu imao rezultatski kontakt s Indianom, ali je isto tako stalno ganjao zaostatak. Indiana je u završnici i definitivno prelomila susret na svoju stranu kada je četiri i pol minute prije kraja povela 122:112.

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović odigrao je 34 minute za Detroit te je postigao 17 poena uz dvije asistencije, jedan skok, tri osvojene i dvije izgubljene lopte. Iz igre je gađao ne osobito dobrih 5:14, kao i 3:9 za tri poena te 4:7 s linije slobodnih bacanja.

Prvi strijelac Detroita bio je Cade Cunningham s 23 poena, a ostvario je i šest skokova te sedam asistencija. Indianu su do pobjede vodili Bennedict Mathurin s 30 i Myles Turner s 23 poena. Mathurin je uz to ostvario osam asistencija i sedam skokova, dok je Turner upisao i osam skokova. Tyrese Hailburton je uz 14 koševa imao i čak 16 asistencija.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider