Košarka
SPORTOVI
Košarka
pop, svaka čast

Legendarni trener Spursa korak bliže nevjerojatnom podvigu, Raptorsi gaze i bez Kawhija

Gregg Popovich upisao je nevjerojatnu 1211. pobjedu u svojoj trenerskoj karijeri.

Gregg Popovich (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Od hrvatskih košarkaša na NBA teren sinoć je istrčao jedino Dragan Bender, koji je imao slab učinak u visokom porazu svojih Phoenix Sunsa.

Od Phoenixa su bolji bili domaći San Antonio Spursi sa 111:86, a ova je utakmica značajna po tome što je to bila 1211. pobjeda trenera Gregga Popovicha, zahvaljujući kojoj se popeo na četvrto mjesto svih vremena i prestigao Pata Rileya. Ispred njega su po broju pobjeda još samo Don Nelson (1.335), Lenny Wilkens (1.332) i Jerry Sloan (1.221).

Popovich će Sloana stići već ove sezone, a Wilkensa i Nelsona bi mogao kroz iduće dvije sezone. Ako se toliko zadrži na trenerskoj klupi, s obzirom da je već neko vrijeme koketirao s odlaskom u mirovinu. 

Bryn Forbes je predvodio do ovog slavlja Spurse s 24 koša i 11 skokova, a LaMarcus Aldridge je dodao 18. Kod Phoenixa, kojem je ovo deseti poraz zaredom, najbolji je bio T.J. Warren sa 23 koša.

Dragan Bender je odigrao 18 minuta i zabio dva koša (šut iz igre 1/3, trice 0/2).

Houston Rocketsi su kod kuće sa 111:104 pobijedili Portland Trail Blazerse, a James Harden je zabio 29 koševa za pobjedničku momčad. Najbolji strijelac Portlanda bio je Damian Lillard sa 34 poena, dok je CJ McCollum ubacio 22.

Toronto Raptorsi su sa 123:99 slavili protiv LA Clippersa. Do pobjede ih je predvodio Serge Ibaka s 25 koševa i devet skokova. Kyle Lowry je dodao 21 ubačaj za Toronto, a Jonas Valančiunas 16. Najučinkovitiji u redovima Clippersa bio je Boban Marjanovic sa 18 poena.

NBA rezultati, utorak:

Houston Rockets - Portland Trail Blazers 111-104

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 111-86

(Dragan Bender je odigrao 18 minuta za Phoenix, zabio je dva koša i upisao dva skoka i dvije asistencije)

Los Angeles Clippers - Toronto Raptors 99-123

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider