Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čak 17 trica

Sjajni Toronto poništio povijesnu večer Stephena Curryja i poveo 2-1 u seriji

Košarkaši Toronto Raptorsa pobijedili su u Oaklandu momčad Golden State Warriorsa sa 123-109 i tako u trećoj utakmici poveli s 2-1 u finalnoj seriji NBA doigravanja.

Toronto Raptorsi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Stephen Curry nije mogao sam protiv sjajnih Toronto Raptorsa. Warriorsi su bili bez Kevina Duranta i Klaya Thompsona, a Raptorsi ubacili čak 17 trica na gostovanju i povel is 2-1 u seriji.

Raptorsi su vodili na kraju svake četvrtine, a njihova zvijezda Kawhi Leonard bio je najuspješniji u redovima gostiju s 30 poena i sedam skokova, dok je fenomenalni Curry bio bio je najbolji strijelac utakmice s 47 koševa, što je njegov rekord karijere u playoffu. Curry je također imao osam skokova i sedam asistencija, ali Golden State nije imao šanse protiv ovakvog Toronta.

''Nadigrali su nas. Zaslužili su. Vrlo sam ponosan na naš trud, a sada se moramo vratiti i nadati se da će to u petak navečer izgledati bolje'', izjavio je Steve Kerr.

Raptorsi su vodili sa 83-75 u zadnje tri minute treće četvrtine prije nego je Green pogodio dvije trice i povećao prednost na 14 koševa. Do kraja treće četvrtine prednost Toronta je iznosila 16 koševa.

Lowry je nadodao 23 poena i pet rica, Danny Green bio raspucan kao nekad s 18 poena i šest trica, dok je Pascal Siakam uspostavio momentum za Toronto i završio s 18 koševa.

Četvrta utakmica finala igra se također u Oracle Areni u Oaklandu u noći s petka na subotu, u 3 sata ujutro po srednjoeuropskom vremenu, a onda se serija ponovno seli u Toronto, gdje će 11. lipnja biti odigrana peta utakmica finala doigravanja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider