Košarka
SPORTOVI
Košarka
ma majstor

Luka Dončić opet oduševio: Treći put u nizu zabio preko 50 koševa

Luka Dončić je pravi košarkaški majstor koji svake utakmice iznova oduševi američku javnost.

Luka Dončić (Foto: Afp)

Slovenski košarkaš Luka Dončić je sinoć, treću utakmicu zaredom, ubacio više od 50 koševa u pobjedi svojih Dallas Mavericksa 126:125 nad San Antonio Spursima.

Dončić, koji je utakmicu završio sa 51 košem, zabio je i dva slobodna bacanja na 4,5 sekundi do kraja za konačan rezultat i šestu uzastopnu pobjedu Dallasa. Prošli je tjedan protiv Houston Rocketsa zabio 50 koševa, a onda protiv New Knicksa 60.

Mavericksi su nakon tri četvrtine vodili deset koševa, ali je San Antonio uzvratio, stigavši ​​na 112:111 nakon par slobodnih bacanja Jakoba Poeltla s pet i pol minuta prije kraja.

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo je čekao poziv od samo jednog kluba, no nije stigao divider

Nakon što je Dallas opet otišao na šest razlike, Spursi su uzvratili još jednom i smanjili zaostatak na 121:119 dvije minute prije kraja. Tada je Jakob Poeltl smanjio zaostatak na jedan koš minutu i pol do kraja. Frank Ntilikine povećao je prednost Mavericksa na tri poena prije nego što je Jeremy Sochan uzvratio s dva slobodna bacanja 20,2 sekunde do igre. Sochan je zatim promašio snažan šut 5,7 sekundi prije nego što je Dončić zaključio utakmicu slobodnim bacanjima.

Tre Jones iz San Antonija imao je priliku za izjednačenje, ali je realizirao samo jedno od dva slobodna bacanja 2,7 sekundi do kraja. Christian Wood dodao je 25 koševa za Dallas, a Tim Hardaway Jr. zabio je 14. Keldon Johnson predvodio je Spurse s 30 koševa, dok je Sochan dodao 20. Poeltl je upisao 19 koševa i 15 skokova.

Bojan Bogdanović Bojan Bogdanović ispisao povijest u NBA ligi: Srušio je rekord star dugo godina divider

Miami Heat su u Salt Lake Cityju sa 126:123 nadigrali Utah Jazz i to zahvaljujući Tyleru Herrou koji je zabio tricu na samom kraju utakmice.

Lauri Markkanen je izjednačio na 123:123 6,1 sekundu prije kraja s tri slobodna bacanja nakon čega je Herro prešap cijeli teren i zabio tricu za pobjedu. Bam Adebayo predvodio je strijelce s 32 poena, uz osam skokova, a Herro je završio s 29 poena, devet skokova i šest asistencija.

Markkanen je bio najbolji kod Jazza sa 29 poena i 14 skokova, a Clarkson je upisao 22 poena u četvrtom uzastopnom porazu Utaha.

Cleveland Cavaliers su u gostima sa 103:102 bili bolji od Chicago Bullsa. Caris LeVert zabio je 23 koša i odigrao veliku obranu kojom je spriječio DeMara DeRozana da pogodi pobjednički šut za Chicago.

BrooklyN Netsi su upisali 11. pobjedu zaredom svladavši sa 123:106 domaće Charlotte Hornetse.

Kyrie Irving je ubacio 28 koševa, a Kevin Durant 23 za Brooklyn.

Hornetse su predvodili LaMelo Ball sa 23 poena i 11 asistencija te Mason Plumlee s 22 poena i 10 skokova.

Philadelphia 76ers je prekinula niz od dva poraza nadigravši u gostima sa 115-96 Oklahoma City Thunder, a Joel Embiid je zabio 16 poena, 13 skokova i 10 asistencija za svoj prvi triple-double u sezoni i peti u karijeri.

Tobias Harris je bio najbolji strijelac 76ersa sa 23 ubačaja, dok je Josh Giddey predvodio Thunder sa 20 koševa.

Memphis Grizzlies su kod kuče sa 116-101 pobijedili New Orleans Pelicanse. Ja Morant je postigao 32 pogotka, a Steven Adams je dodao 21 skok i 10 koševa za Memphis koji je tako prekinuo niz New Orleansa od pet pobjeda.

Zion Williamson je ubacio 20 koševa za New Orleans, a Trey Murphy III je dodao 15.

New York Knicks su sa 108-88 bili bolji od domaćih Houston Rocketsa prekinuvši niz od pet poraza.

Do pobjede ih je vodio Julius Randle koji je utakmicu završio sa 35 koševa, a Immanuel Quickley i Quentin Grimes su zajedno ubacili 46 koševa.

Randle je dodao 12 skokova i šest asistencija za Knickse, koji su bili bez startera Jalena Brunsona i RJ Barretta. Quickley je završio s 27 poena, pet skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

Rocketsi, kojima je ovo osmi poraz u zadnjih devet utakmica su imali 25 izgubljenih lopti koje su Knicksi pretvorili u 37 poena. Kevin Porter Jr. je upisao 23 poena, 10 skokova i osam asistencija za Rocketse, dok je Jalen Green dodao 16 poena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider