Košarka
SPORTOVI
Košarka
splash brothersi nemoćni

Rocketsi razmontirali prvake Warriorse i poravnali rezultat u seriji: Bit će svega do kraja!

Houston Rocketsi poravnali su rezultat u seriji finala Zapadne konferencije NBA lige.

James Harden u prodoru (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon prve utakmice u kojoj su izgubili prednost domaćeg parketa, Houston Rocketsi uzvratili su u drugoj utakmici finala Zapadne konferencije i sa 127:105 slavili protiv Golden State Warriorsa. Time je poravnat rezultat u seriji (1-1), koja se sada seli u Oakland, na domaći parket aktualnih NBA prvaka.

Rocketsi su dobili sve četiri četvrtine protiv Warriorsa, trojica igrača zabila su 22 poena ili više, te još dvojica 16 i više. S druge pak strane Klay Thompson je ostao ispod 10 poena, a Curry se uz mizeran šut dovukao do jedva 16 koševa.

James Harden nije imao spektakularnu večer, ali je bio na nekom svom standardnom učinku od 27 poena. Istu brojku dostigao je i "džoker s klupe" Eric Gordon, koji je zabio šest trica. Jednu manje ubacio je čovjek zadužen prije svega za obranu, PJ Tucker, koji je susret završio s čak 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Kod Warriorsa je Durant upisao 38 poena za 35 minuta, a osim njega samo je Curry bio dvoznamenkast po broju poena.

Rockets su pogodili 16 trica iz 42 pokušaja (38.1 posto), dok su Warriors realizirali devet trica iz 30 pokušaja (30 posto).

Serija seli u Oakland, gdje se u nedjelju igra treća utakmica finala, u kojoj će Rocketsi tražiti povrat prednosti domaćeg parketa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider