Košarka
SPORTOVI
Košarka
utah bez šansi

James Harden MVP-jevskom izvedbom odveo Houston Rocketse do pobjede!

Houston Rocketsi uvjerljivo su poveli u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije s 1:0 protiv Utah Jazza.

James Harden (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Houston Rocketsi su poveli sa 1-0 u seriji nakon što su sinoć u prvoj utakmici drugog kruga doigravanja Zapadne konferencije sa 110:96 svladali kod kuće Utahu Jazz.

James Harden je bio najučinkovitiji igrač utakmice sa 41 poenom, osam skokova i sedam asistencija. Harden je pogodio sedam od 12 trica, a nakon što je Utah smanjila zaostatak sa 27 na 11 koševa na početku zadnje četvrtine, Harden je opet povećao prednost Rocketsa pogodivši tri slobodna bacanja, tricu i koš.

James Harden i Clint Capela (Foto: AFP) James Harden i Clint Capela (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Clint Capela je upisao double-double sa 16 koševa i 12 skokova, dok je PJ Tucker ubacio 15 koševa. Chris Paul je zabio 17 koševa i upisao šest asistencija te četiri ukradene lopte.

Donovan Mitchell i Jae Crowder su bili najbolji kod Utaha sa po 21 poenom svaki. Joe Ingles je dodao 15 koševa i šest skokova te pet asistencija.

Rocketsi su dominirali od prvog poluvremena najviše zahvaljujući Paulu i Hardenu i šest minuta prije kraja druge četvrtine vode sa 49:29. Ta je prednost do minutu prije kraja prvog dijela utakmice narasla na 64:37.

Druga utakmica se igra opet u Houstonu u srijedu.

U ranije odigranoj utakmici Cleveland Cavaliersi su u sedmoj utakmici stigli do četvrte pobjede u seriji svladavši kod kuće Indiana Pacerse Bojana Bogdanovića sa 105:101. Cleveland će u drugom krugu doigravanja igrati protiv prvih nositelja Istočne konferencije Toronto Raptorsa.

ISTOČNA KONFERENCIJA

1. krug:

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 105-101
(Cleveland se plsairao u drugi krug rezultatom 4-3 u seriji na četiri pobjede)

ZAPADNA KONFERENCIJA

2. krug:

Houston Rockets - Utah Jazz 110-96
(Houston vodi 1-0 u seriji na četiri pobjede)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider