Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šarić na drugom mjestu

Hrvati na vrhu NBA lige: Dobra Bogdanovićeva partija za prvo mjesto i najbolji skor lige

Brojimo sitno do početka doigravanja u NBA ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović odigrao je još jednu dobru utakmicu u pobjedi svog Utah Jazza 121:99 u gostima kod Sacramento Kingsa, a time je Utah potvrdio mjesto prvog nositelja u Zapadnoj konferenciji NBA lige.

Bogdanović je upisao 18 koševa (šut 5-15), 6 skokova i 4 asistencije, a prvi strijelac momčadi bio je Jordan Clarkson s 33 poena.

I dok se playmaker Mike Conley vratio prije dva dana u ekipu, najbolji igrač Jazza Donovan Mitchell bit će spreman za doigravanje.

Šarićevi Sunsi nisu uspjeli preskočiti Jazzere

Drugu večer zaredom Phoenix je slavio na gostovanju u San Antoniju, a u pobjedi Sunsa 123:121 Dario Šarić je za 27 minuta ubacio 13 koševa (šut 6-12) uz četiri skoka, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Sunsi su odmarali Devina Bookera i Chrisa Paula, a od devetorice igrača koje je Phoenix koristio, čak osmorica imala su dvoznamenkasti učinak.

Luka Šamanić opet nije bio u sastavu Spursa zbog ozljede.

gol expired Lider na ljestvici kiksao: Niko Kovač u posljednjem kolu može osvojiti naslov prvaka Francuske! divider

Oklahoma City svladao je LA Clipperse sa 117:112 i gurnuo ih na mjesto četvrtog nositelja na Zapadu, a hrvatski centar u redovima Clippersa Ivica Zubac proveo je na terenu samo šest sekundi.

Trener Clippersa Tyronn Lue odmarao je dvojicu svojih najboljih igrača Kawhija Leonarda i Paula Georgea, a u prvom krugu doigravanja momčad iz Los Angelesa igrat će protiv Dončićeva Dallasa.

Boston Celticsi hvataju doigravanje

U Istočnoj konferenciji poznati su parovi razigravanja za plasman u doigravanje, nakon što je Washington svladao Charlotte sa 115:110, a Indiana bila bolja od Toronta sa 125:113.

Tako je Boston završio na sedmom, a Washington na osmom mjestu. Deveta je Indiana, a deseti Charlotte. U noći s utorka na srijedu sastat će se Indiana - Charlotte i Boston - Washington.

Pobjednik dvoboja u TD Gardenu zauzet će mjesto 7. nositelja i u prvom krugu doigravanja igrati protiv Brooklyn Netsa ili Milwaukee Bucksa.

Poraženi će imati još jednu priliku za ulazak u doigravanje u dvoboju protiv pobjednika utakmice Indiana - Charlotte.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider