Košarka
SPORTOVI
Košarka
"On radi sve za nas"

Briljantni Jokić triple-doubleom srušio najbolju momčad NBA lige

Briljirao je Nikola Jokić. Aktualni dvostruki MVP NBA lige predvodio je Denver s 30 koševa, 12 skokova i 12 asistencija. Bio je to njegov peti "triple-double" u posljednjih osam utakmica te 84. u karijeri, po čemu je šesti igrač u povijesti lige.

Grant Williams i Nikola Jokić (Foto: Afp)

Na programu NBA lige bile su tri utakmice. Denver je slavio protiv vodeće momčadi lige Bostona sa 123:111Memphis je porazio Sacramento sa 118:108, dok je Washington na gostovanju pobijedio Milwaukee sa 118:95.

U Ball Areni u Denveru na rasporedu je bio okršaj vodeće momčadi zapada i vodeće momčadi istoka. Na koncu je slavio Denver sa 123:111 ostvarivši 24. pobjedu sezone uz 11 poraza, dok je Boston sa skorom 26:11 i dalje najbolja momčad na istoku, ali i momčad s najboljim učinkom u cijeloj ligi.

Briljirao je Nikola Jokić. Aktualni dvostruki MVP NBA lige predvodio je Denver s 30 koševa, 12 skokova i 12 asistencija. Bio je to njegov peti triple-double u posljednjih osam utakmica te 84. u karijeri, po čemu je šesti igrač u povijesti lige.

"Trebao bi biti MVP lige tri puta zaredom. On radi sve za nas. Bez Joka, ne znam gdje bismo bili", kazao je Bruce Brown koji je dodao 21 koš. Michael Porter je ubacio 19, a Aaron Gordon 18 koševa. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Jaylen Brown s 30 koševa, dok je Jayson Tatum zabio 25 koševa.

Memphis Grizzliesi u svojem su FedExForumu pobijedili Sacramento Kings sa 118:108 zadržavši drugu poziciju na zapadu (23:13). Bila je to izjednačena utakmica koju su domaćini prelomili u zadnjoj dionici.

Ja Morant predvodio je pobjednički sastav s 35 koševa, osam skokova i pet asistencija, Tyus Jones dodao je 18 koševa i osam asistencija, a Dillon Brooks 15 koševa.

Kod Sacramenta je šest igrača imalo dvoznamenkasti učinak, ali nitko nije zabio više od 20 koševa. Najefikasniji su bili Deaaron Fox s 19 koševa, Domantas Sabonis s 18 koševa i 14 skokova te Malik Monk s 18 koševa.

Washington Wizardsi na gostovanju su slavili protiv Milwaukee Bucksea sa 118:95 ostvarivši petu uzastopnu pobjedu. Bucksima je nedostajala prva zvijezda Giannis Antetokounmpo, a Jrue Holiday i Khris Middleton također nisu igrali.

Kod gostiju najefikasniji su bili Rui Hachimura s 26 koševa te Kristaps Porzingis s 22 koša, dok je Kyle Kuzma ostvario triple-double s 10 koševa, 13 skokova i 11 asistencija.

Buckse su predvodili Bobby Portis s 19 koševa i 10 skokova te Jevon Carter s 14 koševa.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider