Košarka
SPORTOVI
Košarka
Lillard u Bucksima

Spektakularna razmjena u NBA ligi: Dogovor kojim su sretna tri kluba

Lillard, koji je svih jedanaest sezona u NBA ligi odigrao u dresu Portlanda, u srpnju je zatražio promjenu kluba, a sada mu se želja ispunila.

Giannis Antetokounmpo i Damian Lillard (Foto: Afp)

NBA košarkaška zvijezda Damian Lillard preselit će se iz Portlanda u Milwaukee u najvećoj trgovini igračima u NBA ligi, a Lilliard će se tako pridružiti dvostrukom MVP-u Giannisu Antetokounmpu u Milwaukeeju.

Lillard, koji je svih jedanaest sezona u NBA ligi odigrao u dresu Portlanda, u srpnju je zatražio promjenu kluba, a sada mu se želja ispunila. U tradeu sudjeluju tri kluba, uz Portland i Milwaukee, te Phoenix.

Portland će dobiti Jruea Holidaya i izbore drafta iz Milwaukeeja, dok će Phoenix dobiti i Deandrea Aytona (prvi izbor na draftu 2018., kada je izabrana i zvijezda Dallasa Luka Dončić) i Toumanija Camaraja. Phoenix će dobiti Graysona Allena iz Milwaukeeja te Jusufa Nurkića, Nassira Littlea i Keona Johnsona iz Portlanda.

Lillard je prošle sezone imao prosjek karijere od 32.2 poena po utakmici, ali Portland drugu sezonu zaredom nije uspio ući u doigravanje.

Njegov prelazak u Milwaukee, pak, ispunjenje je želja Antetokounmpa, koji je u više navrata apelirao na upravu da učini sve kako bi se Milwaukee natjecao s najboljima u Istočnoj konferenciji i ligi. Antetokounmpo je odveo Milwaukee do naslova prvaka 2021., a prošle je sezone bio i prvi nositelj u doigravanju, no tamo ga je odmah iznenadio Miami, inače Lillardovo najpoželjnije odredište.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider