Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zubac bolji od Hezonje

Zubac bolji od Hezonje: Clippersi bez dva igrača iz udarne petorke izveli preokret

Manje od minute i pol prije kraja Blazersi su vodili sa 115-110, ali su izgubili utakmicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski centar Ivica Zubac s devet koševa (šut za dva 2-5, slobodna bacanja 5-6), 12 skokova i četiri asistencije za 24:31 minuta provedenih na parketu sudjelovao je u 122-117 pobjedi Los Angeles Clippersa protiv Portland Trail Blazersa za koje je Mario Hezonja za 10:37 minuta provedenih u igri postigao četiri poena (šut za dva 1-1, trica 0-1, slobodna bacanja 2-2) i tri skoka u susretu američke profesionalne košarkaške NBA lige igranom u Orlandu.

U dvoboju koji je mnogo više značio Blazersima koji se bore za doigravanje nego Clippersima koji će u posezonu ući s drugog ili trećeg mjesta u Zapadnoj konferenciji Clippersi su igrali bez svog najboljeg igrača Kawhija Leonarda i još jednog člana početne postave Patricka Beverleya, ali Blazersi to u završnici nisu znali iskoristiti.

Manje od minute i pol prije kraja Blazersi su vodili sa 115-110, ali su Clippersi tricom Rodneya McGrudera 26.5 sekundi prije kraja poveli sa 118-117. U sljedećem napadu Blazersa njihov najbolji igrač Damian Lillard izborio je dva slobodna bacanja nakon prekršaja McGrudera, ali promašio je oba slobodna bacanja, da bi odmah potom JaMychal Green pogodio oba bacanja za Clipperse za 120-117. I kod tog rezultata odgovornost je preuzeo Lillard, ali je promašio i tricu za eventualno izjednačenje tri sekunde prije kraja, a zatim je Landry Shamet s dva pogođena slobodna bacanja potvrdio pobjedu Clippersa.

Paul George sa 21 i Landry Shamet sa 19 ubačaja predvodili su Clipperse, dok Blazesima nije bilo dovoljno 29 koševa CJ McColluma, po 22 ubačaja su dodali Lillard i Gary Trent, dok je bivši centar Cedevite Jusuf Nurkić bio nadomak triple-doublea sa 10 koševa, 13 skokova i 9 asistencija.

Clippersi su sada drugi na Zapadu s omjerom 47-22, dvije utakmice ispred trećih Denver Nuggetsa s tri utakmice do kraja ligaškog dijela sezone, dok su Blazersi pali na 32-39 te su deveti na Zapadu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider