Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dobio šansu

Nakon više od godinu dana vraća se jedan od najboljih strijelaca u povijesti NBA-a

Portland Trail Blazersi osnažit će svoju momčad dovođenjem 35-godišnjeg krilnog centra Carmela Anthonyja, objavili su u petak američki mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bit će to novi pokušaj nekadašnje zvijezde Denvera i New Yorka da ''oživi'' svoju NBA karijeru, koja je više od godinu dana bila ''u mirovanju'', a nakon neuspješnih epizoda u Oklahoma Cityju i Houstonu.

Blazersi su s Anthonyjem bili u kontaktu i kad je odlazio iz New Yorka prije dvije sezone, no tada ga nisu uspjeli angažirati.

Anthony bi trebao potpisati jednogodišnji ugovor sa svojim novim klubom, ali bez zajamčenog iznosa te uz mogućnost otkaza prije isteka.

Portland je loše ušao u novu sezonu sa samo četiri pobjede iz 12 nastupa, a najveći problem za momčadi i trenera Terryja Stottsa jest nedostatak visokih krila. Centar Hassan Whiteside ostao je usamljen nakon što se ozlijedio Zach Collins.

Anthony bi se novoj momčadi trebao pridružiti novim suigračima na gostujućoj turneji od šest utakmica koju započinju u noći sa subote na nedjelju u San Antoniju.

gol expired Šarić odigrao najbolju utakmicu u dresu Sunsa i novoj pobjedi: ''Moram ga više uključiti, efikasan je'' divider

Carmelo Anthony jedan je od 19 igrača u povijesti NBA lige koji je ubacio više od 25.000 koševa i ima više od 6500 skokova u karijeri. U toj skupini samo četvorica košarkaša nemaju u svom životopisu naslov NBA prvaka: Karl Malone, Dominique Wilkins, Alex English i Carmelo Anthony.

Bio je treći izbor NBA drafta 2003. godine, iza LeBrona Jamesa i Darka Miličića, a ispred Chrisa Bosha i Dwyanea Wadea. Deset je puta biran u All-Star momčad i bio je najbolji strijelac lige u sezoni 2012./2013. s prosjekom od 28,7 koševa. S američkom reprezentacijom sudjelovao je na četiri olimpijska turnira od Atene 2004. do Rio de Janeira 2016. godine te osvojio tri zlata i broncu.

U NBA ligi deset godina zaredom uvodio je Denver i New York u doigravanje, a najveći uspjeh ostvario je 2009. godine kad je s Nuggetsima došao do konferencijskog finala u kojem su ih nadigrali Los Angeles Lakersi u šest utakmica. Posljednji je put u doigravanju igrao kao član Oklahoma Cityja, ali je momčad u kojoj su osim njega bili Russell Westbrook i Paul George zaustavlio već u prvom krugu Utah Jazz.

U 1064 utakmice osnovnog dijela NBA sezone Anthony ima prosjek od 24 poena, 6,5 skokova i 3,5 asistencije, dok je u 72 utakmice doigravanja prosječno postizao 24,5 poena uz 7,1 skokova i 2,6 asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider