Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vratio se Paul George

Šarić odigrao najbolju utakmicu u dresu Sunsa i novoj pobjedi: ''Moram ga više uključiti, efikasan je''

Phoenix Sunsi upisali su pobjedu protiv Atlanta Hawksa sa 128:112, a Dario Šarić odigrao je svoju najbolju utakmicu u novoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski košarkaški reprezentativac Dario Šarić ugradio je 23 poena, šest skokova te po jednu asistenciju i blokadu u sedmoj ovosezonskoj pobjedi Phoenix Sunsa, koji su kao domaćini svladali Atlantu sa 128:112. Šarić je na parketu proveo gotovo 30 minuta šutirajući iz igre 9/12, a za tricu 3/5.

"Moram više uključiti Darija. Donosi dobre odluke, može šutirati i efikasan je", izjavio je trener Phoenixa Monty Williams nakon utakmice.

"Moram naći načina kako da Šarić dođe do lopte, kako da ona bude kod Devina, kako da ju ima i Ricky. Moram biti političar s jedne i majka s druge strane. Pokušavam ih sve zadovoljiti i zato mi se sviđa kad igramo s puno dodavanja, jer tako svatko ima loptu u rukama", dodao je Williams.

Način na koji igraju Sunsi sviđa se i prvoj zvijezdi i najboljem strijelcu momčadi Devinu Bookeru.

"Svaka čast treneru Montyju, trenerskoj ekipi i svim igračima koji su prihvatili ovaj sistem u kojem svi dijelimo loptu. Izgleda dobro kad tako igramo. Kad zastranimo, onda se počinjemo mučiti u napadu."

Sunsi su do sedme pobjede u sezoni i iznenađujuće dobrog učinka (7-4), s kojim su na petom mjestu u Zapadnoj konferenciji, došli s petoricom raspoloženih igrača koje je predvodio Kelly Oubre Jr. ubacivši 30 koševa uz sedam skokova. Booker se zaustavio na 27 poena i sedam asistencija, a Frank Kaminsky je dodao 19 poena.

gol expired Bizarna situacija u NBA-u: Sin poticao suce da mu isključe oca, pa poručio da je "uživao" divider

Strijelce Atlante predvodio je Jabari Parker s 24 koša, dok su po 21 ubacili Alex Len i Trae Young koji je uz to podijelio i 13 asistencija.

Los Angeles Clippersi su na gostovanju u New Orleansu izgubili 127-132, ali navijače momčadi koja slovi za jednog od favorita u ovoj sezoni razveselio je prvi nastup Paula Georgea u novom dresu. George je propustio početak sezone jer se oporavljao od operacije ramena, a u debiju u dresu Clippersa pokazao je koliko će biti značajan za visoke ambicije momčadi.

George je ubacio 33 koša (šut 10/17), uz devet skokova i četiri asistencije, ali nije mogao spriječiti poraz Clippersa koji su igrali bez Kawhija Leonarda i Patricka Beverleyja. Doc Rivers je zato ispremiješao petorku u kojoj je Lou Williams dobio mjesto startera i postigao 31 koš uz devet asistencija. Trener Clippersa je odlučio početi utakmicu bez pravog centra pa je Ivica Zubac dobio 11 i pol minuta u kojima je ubacio šest poena te imao pet skokova, jednu asistenciju i blokadu.

Nerješiva enigma za obranu Clippersa bio je Jrue Holiday, koji je pogodio 5 od 6 šuteva za tricu i završio dvoboj s 36 koševa uz sedam asistencija. Sjajan učinak imao je i centar Pelicansa Derrick Favors s 20 poena i 20 skokova. Pričuvni razigravač Frank Jackson ubacio je 23 koša.

Kristaps Porzingis se vratio u Madison Square Garden, gdje su ga navijači izvižadali, a još sretnijim ih je učinila pobjeda Knicksa 106-103. Marcus Morris je u napetoj završnici pogodio tricu na 104-101, a nakon polaganja Dončića za 104-103, Frank Ntilikina je pogodio oba bacanja za konačnih 106-103. Pokušaj trice Setha Curryja za produžetak nije došao ni do obruča.

Dallasu nije pomogao ni novi Dončićev ''triple-double'' s 33 koša, 11 asistencija i 10 skokova, a Porzingis je spojio 20 poena, 11 skokova i tri blokade. Marcus Morris je sa 20 koševa bio najbolji strijelac Knicksa. Julius Randle je postigao 17 poena uz 10 skokova, a vrlo važnu ulogu imali su igrači s klupe koje je sa 16 koševa i osam skokova predvodio centar Mitchell Robinson. Dennis Smith Jr. se ''osvetio'' svojoj bivšoj ekipi s učinkom od 13 koševa, osam asistencija i šest skokova.

Milwaukee i Miami su se pridružili Toronto Raptorsima i s učinkom 8-3 dijele pozicije od drugog do četvrtog mjesta na Istoku. Bucksi su pred svojim navijačima svladali Chicago Bullse sa 124-115, slomivši otpor gostiju u trećoj četvrtini. Prošlogodišnji MVP osnovnog dijela sezone Giannis Antetokounmpo je bio u svom elementu i predvodio domaću momčad s 38 koševa, 16 skokova, četiri asistencije i tri osvojene lopte. Eric Bledsoe je imao odličnu šutersku večer i završio s 31 poenom uz osam asistencija.

Najbolji igrač Chicaga bio je novak Coby White s 26 koševa, pet skokova i tri asistencije. Zach LaVine je ubacio 25 poena.

Miami je slavio sa 108-97 na gostovanju u Clevelandu. Šestoricu igrača Heata s dvoznamenkastim učinkom predvodio je nedraftirani ''novak'' Kendrick Nunn s 23 koša i osam asistencija. Bam Adebayo je ubacio 16 poena uz 15 skokova i pet asistencija. Kod Cavsa je najbolji bio Kevin Love s 21 košem i 10 skokova.

Kao što je slučaj na Istoku, tako i u Zapadnoj konferenciji postoji skupina tri momčadi s učinkom 8-3, koja je pozicionirana od drugog do četvrtog mjesta iza vodećih Los Angeles Lakersa (9-2). U toj su skupini Houston, Utah i Denver, koji se priključio sinoćnjom domaćom pobjedom 101-93 protiv Brooklyna, koji je ispustio prednost od 16 koševa s početka treće četvrtine.

Sedmorica igrača Nuggetsa bili su ''dvoznamenkasti'', a predvodio ih je srpski centar Nikola Jokić sa 18 koševa i 10 skokova. Isti broj koševa uz jedan skok manje imao je Paul Millsap, dok je 17 poena ubacio Will Barton. Za Netse su trojica igrača ubacila po 17 koševa: Kyrie Irving, Jarrett Allen i Spencer Dinwiddie.

gol expired Zverev optužen za varanje: Cijeli svijet je to vidio, a on se izvlači na bočicu s vodom divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider