Košarka
SPORTOVI
Košarka
solidna bojanova rola

Bogdanović ubacio 10 poena u slavlju Indiana Pacersa

Indiana Pacersi nastavili su s dobrim igrama i lovom na poziciju u doigravanju.

Bojan Bogdanović u prodoru (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Indiana Pacersi su sinoć sa 109-94 pobijedili Utah Jazz u gostima, a hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je u pobjedi svoje momčadi odigrao 27 minuta.

U tom je vremenu hrvatski reprezentativac zabio deset koševa (šut iz igre 3/7, trice 2/5) i tome dodao četiri skoka, dvije asistencije i jednu ukradenu loptu. Najbolji strijelac utakmice i Pacersa bio je Victor Oladipo sa 28 poena, šest skokova, šest asistencija i dvije ukradene lopte.

Indiana sada ima omjer pobjeda i poraza 24-20 i na šestom je mjestu u Istočnoj konferenciji, dok je Jazz u lošijoj situaciji sa 17-26 što mu je donijelo deseto mjesto na Zapadu.

Na kraju prve četvrtine Pacersi vode sa 31-21, na početku druge stvaraju prednost od 15 koševa, no onda Jazz zabija 14 koševa i smanjuje na 38-37 nešto više od šest minuta prije poluvremena. No tada Pacersi odgovaraju na to serijom od 12-0 i na poluvremenu vode sa 58-47.

U trećoj četvrtini Indiana povećava prednost na 20 koševa i na početku zadnjeg dijela utakmice gosti vode sa 85-65. Iako je Jazz smanjio tu prednost na 13 koševa na početku zadnje četvrtine to je bilo najviše što su se približili Pacersima.

Rookie Donovan Mitchell je predvodio Utah sa 23 poena, a Derrick Favors je dodao 16 koševa i sedam skokova.

Golden State Warriors su još jednom bili bolji Cleveland Cavaliersa i to na njihovom terenu sa 118-108. To je za Warriorse 13. pobjeda zaredom u gostima, a treći poraz zaredom za Cleveland.

Iako su zaostajali samo dva koša nakon tri četvrtine, Cavsi su zadnju četvrtinu odigrali loše, zabili su svega 17 koševa.

Cleveland je bio dobar u prvom dijelu utakmice, nakon prve četvrtine vodi sa 37-35, ana poluvremenu ima prednost od sedam koševa. No u drugom dijelu utakmice Golden State preuzima kontrolu nad utakmicom.

LeBron James je bio najučinkovitiji kod Clevelanda sa 32 koša čemu je dodao osam skokova, šest asistencija, tri ukradene i četiri bloka.

Isaiah Thomas je ubacio 19 koševa za Cavse, a Ante Žižić je na terenu proveo jednu minutu i ugrabio je dva skoka.

Kevin Durant je predvodio Golden State sa 32 poena, osam asistencija, pet skokova, tri ukradene i jednim blokom. Steph Curry je ubacio 23 koša, a Klay Thompson 17.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider