Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
Slijedi prava borba

NBA analitičar ekskluzivno za GOL.hr zašto Šarić nije rookie godine i što ga tek čeka

Još prije izbora za rookieja godine razgovarali smo s NBA analitičarom iz San Francisca Nateom Duncanom, koji je dao svoje mišljenje o izboru za najboljeg rookieja sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako bi gotovo svi košarkaški fanovi u Hrvatskoj stavili ruku u vatru da je Dario Šarić rookie godine, američki novinari poprilično su uvjerljivo tu nagradu dodijelili beku Milwaukee Bucksa Malcolmu Brogdonu. On je prvi igrač u povijesti koji je kao pick druge runde drafta izabran za najboljeg novaka godine. Brogdon je na koncu završio s čak 148 bodova ispred Šarića, koji je skupio ukupno 266 bodova.

Za mišljenje oko izbora za rookieja godine upitali smo i NBA analitičara Natea Duncana, koji je već gostovao u našem podcastu Triple-double. Duncan je u Americi poznat kao stručnjak za salary cap, skaut i voditelj radijskog podcasta u San Franciscu ''Dunc'd On'', a čije je mišljenje cijenjeno u košarkaškim krugovima.

''Mislim da je Šarić bio jako dobar zadnjih nekoliko mjeseci sezone. Ali da mogu dati svoj glas nekome, dao bih ga Joelu Embiidu, jer je stvarno spektakularan. Znam da je odigrao svega oko 700 minuta i samo 31 utakmicu što nije puno, ali mislim da je on rookie o kojem su ljudi najviše pričali'', izjavio je Duncan ekskluzivno za GOL.hr i nastavio:

''Šarić je proigrao u drugačijoj situaciji. Philadelphia je bez Simmonsa cijelu godinu, Embiid je bio out i praktično nisu imali nikoga drugog u momčadi, a Šarić je počeo startati u petorci kad su se rastali od Ilyasove. Nisu ostali na puno igrača koji mogu sami kreirati šut. Njihov playmaker T. J. McConell igrač je koji se puno trudi, ali nema posebno dobar šut, dok je Gerald Henderson ispao iz petorke kako bi priliku dobio i Luwawu-Cabarrot.''

''U takvoj situaciji Šarić je dobivao priliku cijelo vrijeme i počeo igrati, kao što je to bio slučaj dok je bio u Europi i za hrvatsku reprezentaciju, pokazavši pritom smisao za asistenciju. Ali važno je napomenuti da u vrijeme dok je igrao dobro i zabijao puno koševa nije bio toliko efikasan, nije imao dobar postotak šuta za tri poena, samo 32 posto.''

Duncan cijeni Darija Šarića i ono što je napravio za Philadelphiju prošle sezone, ali napominje s kojim se problemima može suočiti u budućnosti, pogotovo nakon što su Sixersi na nedavnom draftu kao prvi pick izabrali playmakera Markellea Fultza.

''On se apsolutno našao u dobroj situaciji, ali pitanje je kako će izgledati kad se vrate Embiid i Simmons. Šarić je dosta sličan igrač Benu Simmonsu, slične visine i igrač koji može igrati s loptom u rukama na poziciji ''četvorke''. Hoće li oni moći igrati zajedno, to tek treba vidjeti. Mislim da su to neka zanimljiva pitanja'', rekao je Duncan te nadodao:

''Mislim da Dario nije dovoljno atletičan da stvara takvu razliku da bi bio prva opcija u jednoj dobroj momčadi. On je više komplementaran igrač, ali kako se može dogoditi da on i Simmons dijele mjesto na istoj poziciji, treba popraviti vanjski šut. Možda bi u drugoj petorci mogao imati više lopti.''

''Mislim da je ovo bila ohrabrujuća sezona za njega, no treba napomenuti da je iskorištavao puno napada, ali po tome treba biti efikasniji i pronaći način kako doprinijeti kad nema loptu cijelo vrijeme u rukama. Ima još puno vremena pred sobom, ali svakako je imao ohrabrujuću rookie sezonu'', zaključio je Duncan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider