Košarka
SPORTOVI
Košarka
SPURSI PONOVNO KRATKI

Nakon nove dvije utakmice play-ina poznato je protiv koga će Ivica Zubac tražiti mjesto u doigravanju

Atlanta Hawks i New Orleans Pelicans ostali su u igri za plasman u ovogodišnje NBA doigravanje.

Spurs vs. Pelicans (Foto: Afp)

U drugim utakmicama "play-in" dijela sezone, Hawksi su na svom parketu svladali Charlotte Hornetse sa 132-103, dok su Pelicansi također kao domaćini nadigrali San Antonio Spurse sa 113-103.

Atlanta i New Orleans ovim su pobjedama osigurali finala "play-ina" koja su na programu u petak, Hawksi će gostovati kod Cleveland Cavaliersa u posljednjoj utakmici turnira Istočne konferencije, a Pelicansi kod Los Angeles Clippersa u zadnjoj utakmici Zapada. Tako je poznato i protiv koga će Ivica Zubac tražiti svoje mjesto u "post seasonu".

Pobjednici tih utakmica plasirat će se u doigravanje kao osmoplasirani u svojim konferencijama, pa će u prvom krugu doigravanja igrati protiv prvih nositelja, a to su Miami Heat na Istoku, odnosno Phoenix Sunsi na Zapadu.

Susret u Atlanti odlučen je u trećoj četvrtini koju su domaćini dobili sa 42-24 te prednost od 60-52 s poluvremena "podebljali" na nedostižnih 102-76 uoči posljednjih 12 minuta. Hawkse je do pobjed epredvodio Trae Young sa 24 koša i 11 asistencija, dok je pod obručima dominirao Clint Capela sa 15 ubačaja i 17 skokova. Kod Hornetsa najučinkovitiji su bili LaMelo Ball sa 26 poena i Terry Rozier sa 21 pogotkom.

U New Orleansu su domaćini također bili u kontroli rezultata tijekom čitavog dvoboja, tijekom treće četvrtine odvojili su se i na maksimalnih 21 razlike (85-64), no Spursi se nisu predali već su se pet minuta prije kraja primaknuli na samo šest razlike (97-91), no bliže ipak nisu stigli. CJ McCollum ubacio je 32 koša za Pelicanse, Brandon Ingram je dodao 27, a Jonas Valančiunas 22 uz 14 skokova, dok su Devin Vassell sa 23 ubačaja te Jakob Peltl sa 16 pogodaka i 9 skokova bili najbolji kod Spursa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider