Košarka
SPORTOVI
Košarka
Jeste li čuli za njega?

Najkraća karijera u povijesti NBA lige trajala je samo 3,9 sekundi: Nije taknuo loptu, dan kasnije je otpušten i više se nije vratio

Najbolji šuter svih vremena i čovjek s najkraćom karijerom u NBA povijesti dijele isto prezime.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Datum je 5. siječnja 2010. godine, mjesto radnje Boston Garden, Clippersi stižu u goste Celticsima. U momčadi domaćih Garnett, Pierce, Rondo, Allen, a za goste Baron Davis, Marcus Camby, Chris Kaman… I JamesOn Curry.

Do kraja treće četvrtine ostalo je još 3.9 sekundi, a trener Mike Dunleavy je pozvao njegovo ime. Bio je to Curryjev debitantski nastup i ispada povijestan.

Curry poslije tih niti četiri sekunde, naime, više nikad nije zaigrao u NBA ligi. S Clippersima je potpisao 72 sata prije te utakmice 10-dnevni ugovor, odigrao samo tih 3.9 sekundi bez dodira s loptom i zauvijek nestao u povijesti.

Dan poslije te utakmice Clippersi su ga otpustili kako bi uzeli Bobbyja Browna, a unatoč njegovim pokušajima da se vrati u najjaču košarkašku ligu svih vremena, nikad nije uspio. Ne zbog nedostatka karijere, nego zbog problema sa zakonom.

Karijeru je uglavnom proveo igrajući u razvojnoj ligi, a 2014. godine morao ju je prekinuti sa samo 28 godina zbog teške prometne nesreće u kojoj je zamalo izgubio život.

Njegova NBA karijera do danas je ostala najkraća u povijesti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider