Košarka
SPORTOVI
Košarka
VELIKA VIJEST ZA WARRIORSE

Najbolji šuter NBA lige mogao bi biti spreman za prvu utakmicu doigravanja

Stephen Curry mogao bi biti spreman zaigrati za svoje Golden State Warriorse već ovog vikenda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stephen Curry, najbolji košarkaš Golden State Warriorsa, možda će od samog starta biti spreman za prvi krug NBA doigravanja gdje njegova momčad igra protiv Denver Nuggetsa.

Curry zbog ozljede stopala nije za Golden State odigrao posljednjih šesnaest utakmica osnovnog dijela sezone. Podsjetimo kako mu se ozljeda dogodila na utakmici protiv Boston Celticsa, u duelu s Marcusom Smartom.

No, oporavak prvog strijelca Golden Statea prošao je dobro te američki mediji najavljuju njegov mogući povratak već u prvom domaćem dvoboju protiv Denvera, u noći sa subote na nedjelju.

Recimo kako je Curry tijekom 64 utakmice osnovnog dijela sezone imao prosjek od 25.5 poena kao i 6.3 asistencija te 5.2 skoka.

Krajem prošle godine postao je igrač s najviše ubačenih trica, u osnovnom dijelu sezone i to u povijesti NBA lige.

Povećavaju se šanse za titulu

Warriorsi su regularnu sezonu završili na trećem mjestu Zapadne konferencije s omjerom 53-29. 

Kladionice ih trenutno drže kao petog glavnog favorita za osvajanje titule NBA prvaka, iza Sunsa, Bucksa, Celticsa i Netsa. Prema tome su drugi favorit na zapadu, iako su u regularnom dijelu sezonu završili iza drugoplasiranih Memphis Grizzliesa. 

Povratak Curryja svakako bi trebao pozitivno djelovati na ambicije, posebno ako popularni "Splash Brothersi", koje čini zajedno s Klayem Thompsonom, budu u pravoj formi.

Da je tu i ozlijeđeni centar James Wiseman, vjerojatno bi i na kladionicama šanse bile još veće. No, niti ovako generaciju,odnosno još uvijek prisutni dio nje, koja je osvojila tri prstena ne treba otpisivati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider