Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ostali u igri za SP

Bilan za Novu TV nakon što je odigrao poluvrijeme za pamćenje: ''Barem imamo nadu''

Hrvatski košarkaši upisali su pobjedu protiv Mađarske i ostali u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo, ali daleko od toga da ih čeka lak zadatak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska je skupila dovoljno snage da upiše prvu pobjedu u drugoj fazi kvalifiakcija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kinu, nakon što je slavila protiv Mađarske u Osijeku.

''Jedna potpuno očekivana utakmica. Nekako smo u pripremi i svemu očekivali da ćemo imati dobrih i loših perioda. I stvarno smo sjajno krenuli u utakmicu i bilo je malo lakše, nije bilo uvodne nervoze. Doduše, oni su se kasnije vratili, ali imali smo opet jedan dobar period u drugom poluvremenu. Zapravo smo cijelu utakmicu igrali korektnu obranu i zasluženo pobijedili, bez obzira na sve oscilacije'', rekao je najbolji igrač utakmice Miro Bilan.

Hrvatski centar odigrao je briljantno prvo poluvrijeme u kojem je zabio 22 poena, ali je zato dobio samo jednu loptu u drugom dijelu.

''Jednostavno se dogodi takva utakmica. U prvom poluvremenu lopta me htjela, svaki put sam se našao na pravom mjestu. Nije to bila nikakva kvaliteta, imao sam dosta sreće i to nam je na kraju dosta pomoglo. Ipak, trebamo biti zadovoljni, napravili smo taj jedan od četiri potrebna koraka i barem imamo nekakvu nadu.''

Hrvatska će u nedjelju, 2. prosinca gostovati u Vilniusu kod Litve, gdje će Anzulovićevi izabranici tražiti pobjedu kojom bi se vratili u utrku za treće mjesto.

''Protiv Litve nas čeka teška utakmica. To je ekipa koja je već prva u skupini, osigurala je nastup na Svjetskom prvenstvu. No stvar je u tome da igraju kod kuće i košarkaška su nacija koja neće dozvoliti da ih se lako dobije. Trebamo očekivati jednu tvrdu utakmicu'', zaključio je Bilan.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider