Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uh, kakav let!

Minuta šutnje za obruč i protivnika: Pogledajte ponajbolje zakucavanje godine

Visok je tek 188 centimerara, a bez problema zakucava preko ''za glavu'' viših protivnika.

Jordan Davis (Foto: Screenshot) (Foto: Screenshot)

Jordan Davis je ime koje donedavno nije govorilo puno čak ni najzagriženijim košarkaškim sladokuscima. Međutim, to se naglo promijenilo kada je ovaj bek sveučilišta Northern Colorado postao prava senzacija zahvaljujući svojim atraktivnim zakucavanjima.

Davis je završio na naslovnicama svih američkih sportskih medija kada je u utakmici protiv Montane izveo po mnogima jedno od najboljih zakucavanja godine. Iskoristio je blok svog suigrača, sjurio se pod koš i zakucao preko 20-ak centimetara višeg Fabijana Krslovica, australskog košarkaša hrvatskih korijena.

Nije ovo prvi put da je 188 centimetara visoki bek izveo spektakularno zakucavanje. Na utakmici istog turnira Big Sky konferencije protiv sveučilišta Sjeverna Arizona izveo je gotovo jednako spektakularno zakucavanje: uzeo je loptu, sjurio se pod koš i zakucao preko protivničkog centra.

Davisa uspoređuju s Russellom Westbrookom, a iz priloženih zakucavanje jasno je zašto. Zanimljivo, ovaj košarkaš rođen u Las Vegasu uzeo je državljanstvo Azerbajdžana iako nema nikakve veze s tom državom, a po vlastitom priznanju nije znao ni izgovoriti ime te države.

Davis je za Azerbajdžan nastupio na U20 Europskom prvenstvu B divizije u Rumunjskoj. Za nastupanje za Azerbajdžan odlučio se kako bi se svidio europskim skautima, što znači da bi majstorije ovog igrača, ako ne završi u NBA-u, uskoro mogli gledati na europskim parketima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider