Košarka
SPORTOVI
Košarka
prisjetite se zadnje utakmice

Na današnji dan prije 16 godina otišao je najveći košarkaš svih vremena - Michael Jordan!

Nakon nezaboravnih 15 sezona u NBA ligi na današnji se dan prije 16 godina oprostio najveći košarkaš svih vremena Michael Jordan.

Posljednja utakmica u karijeri Michaela Jordana (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na današnji dan prije 16 godina u sportsku mirovinu otišao je po mnogima najveći košarkaš svih vremena - Michael Jordan. Umirovio se u dresu Washington Wizardsa, u utakmici kod Philadelphije 76ersa.

Jordan je u svojoj posljednjoj NBA utakmici postigao 15 poena, te upisao po četiri skoka i asistencije u 28 minuta provedenih na parketu. Bila je to još jedna prosječna predstava najvećeg košarkaša svih vremena, baš kao što je bila i cijela njegova posljednja sezona.

Jordan je u veličanstvenoj karijeri osvojio šest naslova NBA prvaka, te je u svim finalima bio najkorisniji igrač, odnosno MVP. Pet je puta u karijeri osvajao nagradu za najkorisnijeg igrača regularnog dijela sezone, te je čak 14 puta bio sudionik All-Star utakmice.

Jordan, tek 3. pick na NBA draftu 1984. godine, je dva puta prekidao svoju karijeru i svaki se put vraćao. Prvi put je otišao u mirovinu 1993. godine, tri mjeseca nakon smrti oca koji je bio ubijen na jednom odmaralištu uz autocestu.

Godinu i pol dana se okušao igrajući bejzbol, po želji njegovog oca koji ga je od malih nogu vidio u tom sportu, no nakon što je u ligi uslijedio štrajk, Jordan je dvjema riječima najavio svoj povratak.

"I'm back!" (Vratio sam se).

U Chicago Bullsima je proveo još tri godine, osvojio još tri NBA naslova, a onda se po drugi put oprostio, ponajviše zbog štrajka vlasnika momčadi koji se protegnuo na čak šest mjeseci. Vratio se 2000. godine, ali kao vlasnik dionica u Washington Wizardsima, čiji je dres i navukao na sebe 2001. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider