Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kakva večer, kakvo izdanje

Memphis spektakularno srušio Milwaukee i zasjeo na vrh Zapadne konferencije

Već na poluvremenu Memphis je vodio 70-41, da bi zaostatak Milwaukeeja postao golem na kraju treće četvrtine (117-71)

David Roddy iz Memphis Grizzliesa (Foto: Afp)

Memphis Grizzliesi su u četvrtak navečer priredili show u NBA ligi pobjedom 142-101 protiv Milwaukee Bucksa, a time su došli na vrh Zapadne konferencije ispred New Orleansa, ponovno poraženog u produžetku kod Utaha (132-129).

Junak pobjede momčadi iz Tennesseeja pred svojom publikom bio je Ja Morant, s trećim "triple-double" učinkom u sezoni od 25 poena, 10 skokova i 10 asistencija protiv Bucksa. Čak osam igrača Memphisa su zabili 10 ili više poena protiv Milwaukeeja, kod kojeg su podbacile zvijezde Grk Giannis Antetokounmpo morao se zadovoljiti sa skromnih 19 poena, a Khris Middleton je za tricu gađao 1 od 12.Bucksima je ovo drugi najveći poraz u eri Mikea Budenholzera, trenera kluba iz Wisconsina od 2018.

Već na poluvremenu Memphis je vodio 70-41, da bi zaostatak postao golem na kraju treće četvrtine (117-71).Ova sedma pobjeda u nizu omogućila je Memphisu da preuzme vodstvo u Zapadnoj konferenciji, s 19 pobjeda i 9 poraza, ispred New Orleansa, koji je ponovno u samo dva dana poražen protiv Jazza i sada ima 10 poraza, uz 18 pobjeda.

Pelicansi su se htjeli osvetiti u Utahu nakon poraza u srijedu (121-100), Zion Williamson (31 poen, 8 skokova i 8 asistencija) je predvodio goste koji su tricom Treya Murphya dvije sekunde prije kraja odveli utakmicu u produžetak (123-123). No, prvi strijelac Utaha Jordan Clarkson (39 koševa) bio je briljantan u produžetku, da bi Finac Lauri Markkanen (31) zapečatio pobjedu Jazzera.

Phoenix Sunsi su pobijedili u gostima LA Clipperse (111-95) u utakmici u kojoj je za Sunse Dario Šarić ostao na klupi, a kod Clippersa nije igrao Ivica Zubac zbog ozljede koljena.

Sunse su predvodili Mikel Bridges sa 27 poena, Chris Paul sa 15 i 13 asistencija te Jock Landale sa 15 poena i 10 skokova. Nakon dvije utakmice pauze zbog ozljede tetive u momčad se vratio Devon Booker koji je ubacio 14 poena, uz četiri skoka i asistencije. Zbog ozljeda nisu nastupili Deandre Ayton i Camero Payne, ali su i Los Angeles Clippersi su desetkovani jer su igrali bez Kawhija Leonarda, Paula Georgea, Normana Powella, Reggieja Jacksona i Ivice Zubca. 

U Houstonu je nastup večeri upisao mladi vođa Miamija Tyler Herro, postigavši s 41 poenom svoj osobni rekord u pobjedi Heata 111-108 protiv Rocketsa.Herro je ubacio čak 10 od svojih 15 šuteva za tri poena. 

S tri ovotjedne pobjede franšiza s Floride je na omjeru 15-15, dok su Rocketsi na posljednjem mjestu Zapada (9-19).

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider