Košarka
SPORTOVI
Košarka
knicksi spremaju senzaciju

Spektakularna razmjena u NBA-u: Dončiću stigla još jedan europska superzvijezda!

Pao je prvi veliki trade u NBA ligi ove godine.

Kristaps Porzingis i Mario Hezonja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Dallasu ćemo od sljedeće sezone gledati pravi europski košarkaški show jer kod Luke Dončića stiže sjajni Latvijac Kristaps Porzingis. Trenutno ozlijeđeni i sad već bivši košarkaš New York sinoć je bio dio, za neke, šokantnog tradea između Knicksa i Mavericksa u kojem se dogodilo sljedeće:

Dallas je osim Porzingisa dobio Tima Hardawaya Jr.-a, Courtneyja Leeja i Treyja Burkea, dok je New York dobio DeAndrea Jordana, Dennisa Smitha Jr.-a, Wesleyja Matthewsa i dva picka prve runde drafta.

Ovaj se trade dogodio ekspresno nakon što je Porzingis nakon kratkog sastanka s čelnicima franšize poručio kako želi otići. Knicksi su pričali s Pelicansima oko Davisa, ali nisu bili zainteresirani.

Ovakvim raspletom situacije, New York bi idućeg ljeta trebao imati oko 75 milijuna dolara prostora u salary capu, što znači da mogu dovesti ne jednog, već čak dvojicu igrača na maksimalni ugovor! Podsjetimo, jedan od slobodnih igrača idućeg ljeta bit će Kevin Durant ili pak Klay Thompson, a spominje se i Kyrie Irving.

Veći dobitnik u ovoj situaciji je Dallas, koji je dobio dvojicu sjajnih igrača koji odmah mogu napraviti razliku na parketu, i jednog igrača koji će biti dobar back-up s klupe.

Porzingis se doduše tek treba oporaviti od teške ozljede koljena, koju je zadobio još prije godinu dana.

S druge strane New York je dobio dvojicu veterana i Smitha, koji se još još traži u NBA ligi, u koju je stigao kao 9. pick prve runde lanjskog drafta.

Treba naglasiti da bi Knicksi lako mogli otkupiti ugovore Jordana i Matthewsa, čime bi obojica slobodno napustili klub. Ako se to dogodi prije 1. ožujka, obojica će moći potpisati za bilo koji klub i zaigrati u doigravanju, pod uvjetom da ga novi klub izbori.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider