Košarka
SPORTOVI
Košarka
''Osveta'' protiv bivšeg kluba

Hezonja ubacio rekord karijere: ''Rekao sam mu da pokaže da je igrač i da će još dugo biti u ligi''

Mario Hezonja ubacio je rekord karijere 29 poena u najboljoj izvedbi u Amway Centru od njegovog debija u Ljetnoj ligi nakon što ga je Orlando Magic izabrao kao peti pick na draftu 2015. godine.

Mario Hezonja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Od New Yorka je sa 114:110 bolji bio domaći Orlando Magic, a Hezonja, koji je zaigrao u prvoj petorci, protiv svoje bivše momčadi je u 34 minute na terenu upisao 29 poena (šut iz igre 11/22 i trice 1/5) devet skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

Hezonja je postigao 22 od svojih 29 poena u drugom poluvremenu, pomogao je i New Yorku da se približi na 93:86 u četvrtoj četvrtini, ali Knicksi nisu imali dovoljno snage za preokret.

Kod Orlanda, koji se zahvaljujući ovoj pobjedi popeo na osmo mjesto Istočne konferencije koje vodi u doigravanje, najbolji je bio Nikola Vučević s također 29 poena i 13 skokova, dok je Terrence Ross dodao 23 s klupe.

''Rekao sam Mariju, bez obzira na sve, da će započeti ovu utakmicu i želim da stvarno ode tamo i odigra za Orlando, da im pokaže da je igrač i da će još dugo biti u ligi'', izjavio je trener Knicksa David Fizdale te nadodao:

''I stvarno mislim da je izašao i pokazao što može napraviti.''

Međutim, Orlandu je bio dovoljan samo jedan ubačaj iz igre u zadnje četiri minute da mirno zatvori utakmicu i upiše 39. pobjedu u sezoni. Na ruku Magicu išao je i poraz Miamija, koji je ponovno pao na deveto mjesto.

Giannis Antetokounmpo protiv Denvera (Foto: AFP) Najveća iznenađenja NBA sezone: Ekipe koje gotovo nitko nije vidio tu gdje jesu divider

Bojan Bogdanović je u gostujućoj pobjedi Indiana Pacersa od 108:89 nad Detroit Pistonsima u 34 minute na terenu zabio 17 poena (šut iz igre 7/15, trice 0/3), pridodavši tome četiri skoka, tri asistencije te po jednu ukradenu loptu i jedan blok. Thaddeus Young je bio najbolji strijelac Indiane s 21 poenom, osam skokova i četiri asistencije. Andre Drummond je predvodio Pistonse s 28 poena i 19 skokova.

Minnesota Timberwolvesi Darija Šarića su u gostima sa 110:108 nadigrali Dallas Maverickse, a hrvatski košarkaš je odigrao 30 minuta i upisao 14 poena (šut iz igre 5/14, trice 2/8) uz pet skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu. Karl-Anthony Towns je bio najbolji pojedinac Minnesote s 28 poena i 13 skokova, a Andrew Wiggins, koji je utakmicu završio s 19 poena, zabio je pobjednički koš 19 sekundi prije kraja.

Kod Dallasa je najbolji bio Luka Dončić s 27 poena, 12 skokova i šest asistencija što mu je 16. double-double ove sezone.

Od LA Clippersa su sa 135:103 bolji bili Houston Rockets koje je s 31 poenom predvodio James Harden. Chris Paul je dodao 29 poena za visoku pobjedu Houstona, a Shai Gilgeous-Alexander je sa 20 poena bio najbolji pojedinac Clippersa. Ivica Zubac je odigrao 20 minuta za poraženu momčad, upisavši u tom vremenu pet poena (šut iz igre 1/3), jednu asistenciju, tri ukradene lopte i jedan blok. Clippersi sada zaostaju utakmicu i pol za Utahom u utrci za peto mjesto Zapadne konferencije.

Utah Jazz je pak u gostima sa 118-97 svladao Phoenix Sunse, a do pobjede su ih vodili Donovan Mitchell s 29 poena i Joe Ingles s 27. Najbolji kod Phoenixa bio je Richaun Holmes koji je utakmicu završio sa 16 poena, a Dragan Bender je u 23 minute ubacio sedam poena (šut iz igre 3/7, trice 0/4), sedam skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider