Košarka
SPORTOVI
Košarka
velika borba na istoku

Toronto odgovorio na izazov Milwaukeeja: Stigao je mlađi brat Gasol!

Marc Gasol nakon 10 i pol godina napušta Memphis i odlazi u momčad s kojom će imati priliku napasti naslov prvaka NBA lige.

Marc Gasol (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Memphis Grizzliesi kreću u rekonstrukciju momčadi. U posljednjim satima prijelaznog roka u NBA ligi dali su Garretta Templea, JaMychala Greena i što je još važnije - Marca Gasola, čovjeka koji je praktički cijelu svoju NBA karijeru proveo u Memphisu.

Mlađi brat Gasol otišao je u Toronto Raptorse, jedne od favorita Istočne konferencije, a u Memphis su stigli Jonas Valančiunas, Delon Wright, CJ Milles i pick druge runde za 2024. godinu.

Gasol je ove sezone na prosjeku od 15.7 poena, 8.6 skokova i 4.7 asistencija uz 44.4 posto šuta iz igre. On će biti veliko pojačanje za Raptorse, koji su najslabiji upravo na toj poziciji. Inače poziciju centra igra krilni centar Serge Ibaka, no dolaskom Gasola Ibaka će se moći vratiti na svoju prirodnu poziciju.

Valančiunas je imao dosta problema s ozljedama u Raptorsima, a drugog pravog centra Grega Monroea Toronto je poslao u Brooklyn Netse.

Ovim potezom Toronto je praktički odgovorio na izazov Milwaukee Bucksa, koji je nešto ranije doveo Nikolu Mirotića i time dodatno pojačao svoj ionako zastrašujući napad.

Recimo i da su Temple i Green završili u LA Clippersima, koji su Grizzliesima poslali Averyja Bradleyja u zamjenu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider