Košarka
SPORTOVI
Košarka
NOVA ERA

Kontroverzni Dončićev gazda nakon 23 godine prodao većinski udio u klubu i opako zaradio

Mark Cuban prodao je Dallas Maverickse za 12 puta veću cijenu od one za koju ih je prije 23 godina kupio.

Mark Cuban i Luka Dončić (Foto: Afp)

Mark Cuban vjerojatno je medijski najpoznatiji vlasnik neke NBA momčadi, uz Microsoftovog Stevea Ballmera čija igračka su Clippersi. 

Za razliku od većine vlasnika NBA momčadi, koji utakmice prate iz svojih raskošnih VIP prostorija, spomenuta dvojica su odmah uz parket. S tim da je Cuban poznat po tome da se nalazi odmah pored klupe te da zapravo u svakoj utakmici aktivno sudjeluje.

Cuban će svakako ostati zaštitni znak momčadi

Cuban će vjerojatno svoje mjesto u dvorani zadržati i sad kad više nije vlasnik, budući da je toliko srastao uz momčad, no nakon 23 godine je ipak došlo do svojevrsnog rastanka.

Momčad koju je kupio 2000. godine za 285 milujuna dolara, sad je prodao za 3.5 milijarde, odnosno uprihodio je 12 puta više. To je samo jedno u nizu dobrih ulaganja ovog 63-godišnjaka, koji se obogatio upravo na taj način. 

Titula 2011. najveći trenutak

Mavsi su inače pod Cubanovim vlasništvo 2011. godine osvojili svoju jedinu titulu NBA prvaka. Luka Dončić zasad to nije uspio, odnosno nije postao pravi nasljednik Dirka Nowitzkog. 

Ima dovoljno vremena da u tome uspije, no to više neće biti pod Cubanovim većinskim vlasništvom. 

Nova većinska vlasnica je 78-godišnja Miriam Anderson, izraelsko-američka liječnica, čiji je pokojni suprug bio vlasnik nekoliko kockarnica u Las Vegasu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider