Košarka
SPORTOVI
Košarka
Najveća NBA krađa ikad

Legenda će igrati i s 40 godina: Ostaje u klubu kojem je dao cijelu karijeru

Jedna od ikona NBA-a odgodila je mirovinu za barem godinu dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manu Ginobili, koji će za tjedan dana proslaviti 40. rođendan, u procesu je finalizacije novog ugovora sa San Antonio Spursima, javlja poznati NBA-jev insajder Adrian Wojnarowski. Ginobili će odgoditi mirovinu za barem jednu sezonu. Bit će to njegova 16. sezona u Spursima kojima je dao cijelu NBA karijeru.

Iako mu je 40 godina, legendarni Argentinac neće biti najstariji igrač lige – ta čast pripast će Vinceu Carteru, još jednoj legendi koja će s sljedeće sezone s 41 godinom braniti boje Sacramento Kingsa.

Prošle je sezone za 18,7 minuta na parketu prosječno postizao 7,5 koševa uz 2,3 skoka i 2,7 asistencija, a u 15 sezona NBA-a ukupno je na prosjecima od 13,9 koševa, 3,6 skokova i 3,9 asistencija. U dresu Spursa osvojio je četiri naslova NBA prvaka, dva puta bio je All Star i jednom najbolji šesti igrač lige. Kao igrač talijanske Virtus Bologne bio je prvak Europe, dok je s Argentinom osvojio olimpijsko zlato.

Bio je 57. izbor drafta 1999. i smatra se jednom od najvećih draf-krađa svih vremena. Postao je jedan od simbola Spursa Gregga Popovicha, jedinstvene franšize i najveće konstante NBA lige s čak 19 uzastopnih play-off nastupa. Zajedno s Timom Duncanom i Tonyjem Parkerom jedan je zaštitnih znakova teksaškog kluba i, prema Popovichevom mišljenu, siguran stanovnik Kuće slavnih u budućnosti.

Unatoč godinama, prošle je sezone u nekoliko navrata pokazao da i dalje može igrati na visokoj razini, a oduševio je i u nekoliko play-off nastupa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider