Košarka
SPORTOVI
Košarka
Posljedni ples mađioničara

Zbog ovog uživajte dok još igra: ''Poprilično sam siguran da bih umro za Ginobilija''

39-godišnji Manu Ginobili možda igra svoje posljednje utakmice u NBA ligi. I to na kakav način.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Unatoč novom porazu Spursa u finalu Zapadne konferencije, Manu Ginobili pružio je još jednu nezaboravnu partiju u dresu San Antonija. 39-godišnji Argentinac zabio je 21 koš za samo 18 minuta i ponovno bio jedan od najboljih igrača Popovicheve momčadi u odsustvu Kawhija Leonarda.

Jedan od najboljih neameričkih košarkaša svih vremena i jedan od najboljih stranaca koje NBA ikad vidio igra svoje posljednje utakmice u karijeri. No, to ga nije spriječilo da u jednom od posljednjih plesova izvede novu magiju.

Naime, Ginobili je izveo majstoriju gurnuvši loptu kroz noge Davidu Westu i provukavši se između njega i Paua Gasola. U nastavku akcije izborio je prekršaj i dva slobodna bacanja, ali ono što je napravio prije toga bilo je dovoljno da iznudi naklon i navijača i struke.

I ne samo to, Ginobili je u trećoj utakmici protiv Warriorsa postao tek drugi igrač u povijesti uz Kareema Abdula Jabbara koji je s 39 godina zabio 20 ili više koševa u finalu konferencije.

''Svi u ligi i oko nje imaju krajnje poštovanje prema njemu'', izjavio je nakon utakmice trener Golden Statea Mike Brown.

Iduća utakmica u San Antoniju mogla bi mu biti posljednja u karijeri i zato uživajte dok je još na terenu, jer možda više nikad nećemo vidjeti takvog igrača.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider