Košarka
SPORTOVI
Košarka
Velika želja Popovicha

Novi hrvatski NBA talent za Novu TV: ''Kad sam ga vidio, to se ne događa svaki dan''

Hrvatska NBA kolonija od iduće će sezone biti bogatija za još jedno ime. 19-godišnjeg Luku Šamanića na draftu su odabrali San Antonio Spursi, a 210 centimetara visok krilni centar bio je velika želja legendarnog trenera Gregga Popovicha.

Luka Šamanić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Luka Šamanić i danas zna prošetati do igrališta bivše škole na Malešnici i ubaciti koji koš. Simpatični 19-godišnjak još se prije tri godine otisnuo u Barcelonu, a prošlu je sezonu proveo u Slovenskoj Olimpiji. No nakon kratkog iskustva u europskoj košarci Luka odlazi u velike San Antonio Spurse.

"Imao sam tu jednu sezonu u Olimpiji, igrao sam dosta minuta jer smo imali tri natjecanja i poslije te sezone, bilo je i dobrih i loših trenutaka, pričao sam s obitelji i mislim da sam spreman, mentalno spreman da odem tamo, da radim i da se pokušam tamo izboriti", rekao je Luka Šamanić za Dnevnik Nove TV.

Luka Šamanić (Foto: AFP) Šamanić se iskazao u porazu Spursa: Pogledajte potez kojim je podigao cijelu klupu na noge divider

Mladi hrvatski reprezentativac bio je velika želja legendarnog trenera Gregga Popovicha. Koliko su ga željeli, dokazuje i da su ga birali kao 19. izbor.

"Prije drafta sam pričao s agentom i oni su mi rekli između 16. i 35. Rekli su mi možeš biti 16., a možeš i 35., taj je draft uvijek nepredvidljiv, nikad ne znaš što će se dogoditi. Bio sam spreman na sve, a potajno sam želio San Antonio jer imaju tu neku povijest sa Europom i kad sam čuo da sam 19., bio sam presretan", objasnio je hrvatski košarkaš.

Tim Duncan od ove je sezone pomoćnik Popovichu. Luka je legendu NBA lige i američke košarke već upoznao.

"Bio sam na pre-draft workoutu, prije samog drafta, i otišli smo na večeru, nisam ni znao da će on biti tamo, mislio sam da će biti samo ljudi iz San Antonija. Kad sam ga vidio, vidiš Gregga, ne događa se to svaki dan. I uopće nismo pričali ništa vezano za košarku, sve je bilo vezano za to kakav sam u školi, koliko jezika govorim, kako bih se uklopio u njihovu obitelj San Antonio", izjavio je Šamanić.

Na testiranjima uoči drafta Luka je briljirao. Kao Europljanin, bio je potpuna nepoznanica za tamošnje medije, koji buduće NBA zvijezde prate kroz koledže.

Luka Šamanić (Foto: AFP) Veliki hrvatski talent debitirao za San Antonio: ''Bio sam uzbuđen, ali i nervozan'' divider

"I onda kad ti skočiš odjednom metar ili koliko već, onda svi, ono, kako sad to. To je bilo fora, ali ja sam to znao i prije i samo sam čekao da dođem tamo i pokažem i isplatilo se", kazao je hrvatski talent.

Odabrao je broj 19, za njega pun simbolike, a očekivanja od prve sezone su realna.

"Imam velika očekivanja od sebe, ali ne nerealna jer znam kako to ide u prvoj sezoni kada si rookie. Ako će to biti razvojna liga, OK, ali ja se nadam i gledam prema prvoj momčadi, pa koliko ide. Želim se što više poboljšati ove sezone, naviknuti se na Ameriku i onda da to sljedeće sezone bude još bolje", objasnio je Luka šamanić.

Luka se tako pridružuje Bogdanoviću, Šariću, Žižiću, Hezonji, Benderu i Zupcu. Sedmi Hrvat u najjačoj ligi svijeta itekako je velika stvar, još da krene i na nacionalnoj razini....

Luka Šamanić (Foto: AFP) Čudo prirode očekivano prvi izbor drafta, Hrvat u San Antonio Spursima divider

gol expired Biser hrvatske košarke i mlada zvijezda ABA lige za GOL.hr o odlasku na draft, reprezentaciji i svom uzoru divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider