Košarka
SPORTOVI
Košarka
traži novi klub

Luka Šamanić otpušen iz San Antonio Spursa, Hrvati ostali na tri NBA igrača

Šamanić je treći otpušteni igrač koji je izabran u prvom krugu drafta 2019.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski 21-godišnji košarkaš Luka Šamanić više nije član San Antonio Spursa koji su ga u ponedjeljak odlučili otpustiti, dvije godine nakon što su ga izabrali kao 19. na NBA draftu 2019., objavila je momčad na svom internetskom portalu.

Šamaniću su preostale još dvije godine rookie ugovora, a Spursi su u listopadu bili suočeni sa zadnjim rokom za odluku hoće li aktivirati i četvrtu godinu tog ugovora.

Hrvatski košarkaš je u dresu San Antonija odigrao 36 utakmica i imao prosjek od 3,8 koševa i 2,2 skoka, ali nije dobio pravu priliku. Osim za Spurse, Šamanić je tijekom protekle dvije sezone igrao i u razvojnoj NBA G ligi za Austin Spurse. Tamo je za 29,1 minutu u igri prosječno ubacivao 16,2 koševa uz 8,3 skokova i 1,5 asistencija.

Šamanić je treći otpušteni igrač koji je izabran u prvom krugu drafta 2019., a prije njega ta je sudbina zadesila Mfiondua Kabengelea (LA Clippers) i Sekou Doumbouya (Detroit Pistons).

San Antonio je svoj igrački popis tako sveo na 17 imena, a još dvojicu igrača će morati otpustiti do početka osnovnog dijela sezone.

Tako su u NBA ligi ostala trojica hrvatskih igrača: Bojan Bogdanović (Utah Jazz), Ivica Zubac (LA Clippers) i Dario Šarić (Phoenix Suns).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider