Košarka
SPORTOVI
Košarka
vodeći u utrci za MVP-a?

Luka Dončić... Ponovno briljirao i pritom porušio nekoliko rekorda: Uz rame Robertsonu, pao LeBron

Slovenac Luka Dončić ne prestaje oduševljavati košarkaški svijet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slovenska superzvijezda Luka Dončić postavio je nekoliko novih rekorda nakon što je predvodio svoj Dallas do pobjede protiv Detroita u Mexico Cityju rezultatom 122:111. Dončić je zabilježio novi triple-double upisavši 41 poen, 12 skokova i 11 asistencija.

Dončić je postao prvi igrač u NBA povijesti koji je upisao triple-double učinak izvan SAD-a i Kanade. Podsjetimo, NBA liga nekoliko utakmica u regularnom dijelu sezone organizira u drugim zemljama, pa čak i na drugim kontinentima. Ove sezone na rasporedu je još jedna utakmica u Mexico Cityju te jedna u Parizu.

gol expired Zbog nove stravične ozljede francuska zvijezda završava karijeru s tek 23 godine? divider

Dončić je svojim drugim triple-doubleom u kojem je zabio najmanje 40 poena postao prvi igrač u povijesti koji je to ostvario prije 21. rođendana. LeBron James je prije svog 21. rođendana upisao upisati samo jedan triple-double u kojem je postigao 40+ poena.

Slovenac je isto tako postao rekorder po broju ubačenih poena u Mexico Cityju, koji je do noćas držao Phoenixov Devin Booker. Igrač Sunsa u sezoni 2016./2017. ubacio je 39 poena.

gol expired Bit će jako zanimljivo: Pogledajte tko je sve u nokaut fazi Europske lige divider

Recimo i da je Dončić produljio svoj niz utakmica u kojima je postigao najmanje 20 poena te upisao minimalno po pet skokova i asistencija na 20. U ponedjeljak je prestigao Michaela Jordana, te je i dalje jedini u NBA povijesti s takvim nizom uz Oscara Robertsona.

Prema mišljenju mnogih NBA analitičara, Luka Dončić vodeći je kandidat za nagradu MVP-ja na kraju sezone. Ako bude proglašen najkorisnijim igračem lige, Dončić će postati najmlađi u povijesti lige koji je podigao taj prestižni individualni trofej.

gol expired Vlašić zabio za pobjedu CSKA: U gostima sredili klub iz Primere divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider